A 4iG Nyrt. 15 milliárd forint forrásbevonást tervez

forintA 4iG Nyrt. 15 milliárd forintos kötvénykibocsátásra készül, amit saját forrásainak felhasználásával magyarországi és régiós akvizíciók finanszírozására tervez fordítani – közölte a vállalat.

A közleményben szerint a 4iG teljesítette a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában előírt feltételeket. A jegybank megbízásából a vizsgálatot a Scope Ratings végezte, amely az informatikai vállalatot kibocsátóként BB-/stabil, a társaság adóságkitettségét pedig BB- kategóriába sorolta. A hitelminősítésnél a független német központú intézet a 4iG-nek a magyar informatikai piac kulcsfontosságú szegmenseiben betöltött stabil helyzetét vette figyelembe. A Scope Ratings pozitívan értékelte a társaság dinamikus növekedését és regionális terjeszkedési terveit is. Az elemzés szerint a 4iG az egyik vezető szereplő Magyarország informatikai piacán, a társaság elismerten erős termékportfólióval és szakértői bázissal rendelkezik, hitelmutatói pedig kedvezők. A vállalat alkalmazottainak létszáma a 2018-ban elért 376-ról jelenleg megközelíti az 1200-at. A hitelminősítő számításai szerint a társaság piaci részesedése a teljes magyar it-piacon öt százalék fölé nőtt. A hitelminősítő a magyar informatikai piacon középtávon lassú, de folyamatos növekedésre számít, amely elég lehetőséget biztosít az iparág vállalatai számára. A társaság a tervezett kötvénykibocsátásáról megjegyezte, hogy ahhoz az igazgatóság döntése szükséges, ezért az ügylet részleteiről a testület határozatát követően nyújtanak részletes tájékoztatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rekordot döntött az e-matrica vásárlás

ked febr 9 , 2021
Nő az igény az e-matricákra, félmilliónál is több autópálya-matricát vásároltak a Simple felhasználók 2020-ban. Ez 26 százalékos növekedést jelent a 2019-es év adataihoz képest. Egyre nagyobb a nyitottság a kontaktusmentes ügyintézésre – az OTP Mobil megbízásából készült reprezentatív kutatás alapján a megkérdezettek 62 százaléka fontolóra venné, hogy a jövőben ne […]
útdíj, e-matrica

És még ez is...