A 4iG megvásárolja a PR-Telecomot

4iGA 4iG megvásárolja a PR-Telecom Távközlési Zrt. (PR-Telecom) százszázalékos tulajdonrészét, az akvizíció mintegy 250 ezer háztartással, és 55 ezer vezetékes előfizetővel növeli a vállalatcsoport ügyfélbázisát, míg vezetékes infrastruktúrája 3400 kilométer hálózattal bővül.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2024. negyedik negyedévében zárulhat. A tulajdonosváltás a PR-Telecom ügyfeleit nem érinti, a szolgáltatásokat a továbbiakban is változatlan formában és a már megszokott minőségben vehetik igénybe. A tájékoztatás szerint a 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. pénteken adásvételi szerződést kötött a regionális távközlési szolgáltató PR-Telecom megvásárlásáról. A magyar tulajdonban lévő PR-Telecom saját hálózati infrastruktúrával rendelkezik, televíziós-, internet- és vezetékes hangszolgáltatásai tíz vármegyében, közel kétszáz településen érhetők el.

A PR-Telecom 25 éves múltra tekint vissza. Alapítása óta kizárólagos magyar tulajdonban van, jelenleg 160 munkavállalót foglalkoztat. A szolgáltató tíz vármegyében, több mint kétszáz településen kínál kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást, ügyfeleinek száma az elmúlt években dinamikusan növekedett. A társaság korábbi tulajdonosai az adás-vételi ügylet lezárását követően is részt vesznek a társaság irányításában. A vezérigazgatói pozíciót a cég jelenlegi igazgatóságának tagja, Szunyoghné Fojt Marina tölti be a tranzakció után, az operatív igazgató pedig Fojt Zoltán marad.Fekete Péter, a 4iG csoport vezérigazgatójaFekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója szerint, a tranzakció révén tovább erősíthetik vezető szerepüket a vezetékes szolgáltatási szegmensben, egyes területeken pedig az akvizíció kiválthatja az idő- és forrásigényes hálózatbővítési beruházásokat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ipari termelés: Nem vagyunk a lejtő alján

pén júl 5 , 2024
Világszerte és Magyarországon is csökken az ipari termelés volumene. A kivétel: a japán adatok a várakozásoknál is nagyobb mértékben nőttek. Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. 2024 áprilisához mérten 1,1 százalékkal mérséklődött az ipari kibocsátás a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok […]
Chaplin - Modern idők

És még ez is...