A 4iG igazgatósága nem javasolja a részvényeseknek a vételi ajánlat elfogadását

A 4iG igazgatósága nem javasolja a társaság részvényeseinek, hogy elfogadják Jászai Gellért, az iKON Befektetési Alapkezelő Zrt. valamint a KZF Vagyonkezelő Kft. június 18-án közzétett összehangolt vételi ajánlatát – közölte a társaság.

A 4iG érdeke, hogy a részvénytársaságon belül a közkézen maradó részvények minél nagyobb számban megmaradjanak, ezáltal biztosított legyen a szükséges széleskörű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága – írják. Az igazgatóság elnöke, valamint a céltársaság vezérigazgatója Jászai Gellért, aki egyrészt a saját nevében, mint magánszemély teszi a vételi ajánlatot, valamint ő az iKON Befektetési Alapkezelő Zrt. egyszemélyes tulajdonosa és igazgatóságának elnöke, továbbá a KZF vagyonkezelő Kft. (KZF) tulajdonos ügyvezetője. Az ajánlattevők részvényenként 675,78 forintot ajánlottak a 4iG által kibocsátott húsz forint névértékű, „A” sorozatú törzsrészvényekért, és az MKB Bankot bízták meg a befolyásszerzés lebonyolításával. A felajánlott részvényeket az ajánlattevők megállapodása szerint a KZF szerzi meg. A részvények tőzsdei árfolyama a határozat elfogadásának időpontjában, a BÉT július 2-i napi záróárát figyelembe véve 1080 forint volt – rögzíti az igazgatóság.

Az igazgatósági vélemény megfogalmazásakor három öt százalék feletti tulajdonosa volt a 4iG-nek: a KZF (32,01 százalék), a Konzum PE Magántőkealap (19,82 százalék) és az Opus Global Nyrt. (9,95 százalék). A közkézhányad a részvénykönyv alapján 38,22 százalék. Az igazgatóság kifejti: az ajánlattevők nem terveznek számottevő változást a céltársaság menedzsmentjében, munkavállalói összetételében és létszámában (a létszám esetleges bővülését kivéve), és a jelenlegi menedzsment és munkavállalók elsődleges közreműködésével kívánják megvalósítani a 4iG üzleti terveit. A 4iG június 17-én jelentette be, hogy Jászai Gellért lett az informatikai társaság új főrészvényese, aki tőzsdén kívüli ügyletekkel, a Mészáros Lőrinccel kötött megállapodás eredményeként szerzett 32,02 százalékos irányító befolyást, amit kötelező nyilvános vételi ajánlat követ, majd a folyamatot egy további, 8,2 százalékos részvénycsomag megvétele zárja. A folyamat végén Jászai legalább 40,2 százalékos ténylegesen irányító részvénycsomagot szerez a 4iG-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Villamosenergia-piaci előrejelző rendszert fejlesztett a Századvég Gazdaságkutató

vas júl 7 , 2019
A Századvég Gazdaságkutató Zrt. az IP Systems Zrt., illetve a Tigra Kft. közreműködésével olyan villamosenergia-piaci előrejelző keretrendszert fejlesztett, amellyel évekre előre akár negyedórás bontású termelési és fogyasztási előrejelzést lehet készíteni. A gazdaságkutató közleménye szerint az energetikai stratégia egyik legfontosabb kérdése, hogy mennyi energiára lesz szükség 5-10-15 év múlva. Ehhez készült […]

És még ez is...