A 4iG aláírta a Telenor Montenegro megvásárlásáról szóló szerződést

Jászai Gellért 4iGMegkötötte a Telenor Montenegro megvásárlásról szóló az adásvételi szerződést a 4iG Montenegro – közölte az anyavállalat.

A tranzakció a versenyjogi eljárás eredményétől függően az év végéig zárulhat le. Az adásvétel értékét a 4iG és a korábbi tulajdonos, a PPF TMT Bidco 1 B.V. nem hozta nyilvánosságra. A közlemény szerint a Telenor Montenegro a balkáni ország piacvezetője a mobilszolgáltatásban 44 millió eurós árbevétellel. A 413 ezer előfizetővel és 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősítheti. „A Telenor Montenegro stabil növekedési háttérrel rendelkező mobilszolgáltató, melynek megvásárlása fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiánk megvalósításában. Az akvizíció további lehetőségeket nyithat számunkra a régióban a távközlési, illetve az ICT piacon” – mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója .

A 4iG júliusban jelentette be az előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást a Telenor Montenegro megvásárlásáról. A társaság 2018-ban került a térség több mobilszolgáltatóval együtt a cseh hátterű befektetési társaság, a PPF Group tulajdonába. Akkori közleményében a 4iG kifejtette, hogy jelentős növekedési lehetőségeket látnak a Nyugat-Balkánon, ezért szeretnék erősíteni a jelenlétüket a térségben. Szeptemberben a belgrádi központú TeleGroup informatikai és hálózatfejlesztő vállalatcsoport hetven százalékos, többségi tulajdonának megvásárlásáról kötöttek előzetes megállapodást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Epedve várja tagjai közé a TÜV Rheinlandot a Magyar Akkumulátor Szövetség

csü okt 28 , 2021
Az innovációs és technológiai miniszter a TÜV Rheinland magyarországi jelenlétének megerősítéséről állapodott meg a cég vezetőivel. A német műszaki minősítő és fejlesztő vállalkozás bővíti önvezető tesztszolgáltatásait a zalaegerszegi járműipari tesztpályán. A magyar kormány a korszerű elektromos járművek, akkumulátorok és üzemanyagcellák megfelelőségének, biztonságos üzemeltethetőségének vizsgálatára alkalmas tesztkörnyezet kialakítását tervezi a ZalaZONE […]
perion akkumulátor

Friss, ropogós