A 4iG a Tigra alvállalkozója lett

Kataszteri térképrészlet. Jellemzője a birtokhatárok és épületek nagypontosságú, egyszínű alaprajzi ábrázolása, geodéziai mérések alapján.A 4iG Nyrt. közreműködik az ingatlan-nyilvántartási rendszer digitális átállásában, a társaságot érintő megbízás értéke meghaladja a kétmilliárd forintot.

A 4iG tájékoztatása szerint olcsóbb és gyorsabb lesz a földhivatali ügyintézés a Lechner Tudásközpont elektronikus ingatlan-nyilvántartási rendszer kidolgozására irányuló projektjének eredményeképpen. Az európai uniós forrásból megvalósuló program révén folytatódik a közigazgatási folyamatok széles körű digitalizációja. Az e-ingatlan-nyilvántartás jelentősen átírja majd a földhivatali rendszer működését, megújítja Magyarországon az ingatlan-nyilvántartási rendszert. Ennek eredményeképpen rövidül és biztonságosabbá válik az ingatlanügyi, telekalakítási és mezőgazdasági igazgatási eljárások átfutási ideje. A 4iG Nyrt. a projekt részeként a földügyi közigazgatás rendszerek elektronikus fejlesztését valósítja meg, beleértve az igazgatásszervezési, folyamatfelmérési és -szervezési feladatok elvégzését. A társaság emellett részt vesz az egymásra épülő rendszerek összekapcsolásában, integrálásában is. A munka eredményeként a papír alapú földforgalmi adminisztrációs folyamatokat elektronikus és automatizált eljárások váltják majd ki, az európai uniós direktíváknak megfelelően pedig jelentősen csökken a személyes ügyintézés szükségessége. A fejlesztés további eredményeként egységessé válik a közhiteles ingatlan-nyilvántartás és a központi ingatlan-nyilvántartás kezelése. A Lechner Tudásközpont megbízásából a Tigra Kft. a projekt fővállalkozója, amelyben a 4iG alvállalkozóként vesz részt, megbízásának értéke 2,069 milliárd forint – közölte a társaság.

Vélemény
Érdekes lenne megvizsgálni mennyi bőrt lehet még lehúzni az ingatlan-nyilvántartások digitalizációjából. Mint alább olvasható, minimum 2001-től digitalizálják az ingatlan-nyilvántartások dokumentációját. Az eltelt idő alatt többször is végezni kellett volna a munkával.

| MTI | Befejezodött 14 budapesti kerületben az ingatlan-nyilvántartás számítógépes adatfeldolgozása, március 15-étol a tulajdoni lap hiteles másolata a számítógéprendszer segítségével megtekintheto, illetve kiadható. A II., III., IV., X., XI., XII., XV., XVI., XVII. XVIII., XX., XXI., XXII. és XXIII. kerületben az ügyvitel a számítógépes nyilvántartás alapján történik. A tulajdoni lap hiteles másolatát a jogosultak ennek segítségével megtekinthetik, vagy kívánságukra a kerületi földhivatalok kötelesek azt olvasható formában kiadni. A nyilvántartott adatok helyességének ellenorzése céljából a Fovárosi Kerületek Földhivatala a Budapest XI. került Budafoki út 59. szám alatt a jogosultaknak biztosítja a korábbi adatokkal történo összehasonlítás lehetoségét. Kérelmükre díjmentesen 2001. szeptember 15-ig – adatellenőrzés céljából – nem hiteles tulajdoni lap másolatot ad ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vatikán próbál lépést tartani: okosrózsafüzért mutattak be

vas okt 27 , 2019
Keresztvetéssel aktiválható a Vatikánban bemutatott okosrózsafüzér, amely imádságokkal és elmélkedésekkel segíti a lelki elmélyülést – mondta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániai kormányzója. Hodász András hozzátette: az okosrózsafüzér egy okosóra és egy applikáció kombinációja, leginkább egy kis fekete karkötőre hasonlít, amelynek része egy kereszt alakú okosképernyő is. Véleménye szerint valószínűleg a fiatalabbak […]

És még ez is...