5G: Washington ellensúlyozná a kínai nyomulást

Huawei 5G okostelefonAz Egyesült Államok Kongresszusában újra elővették azokat a jogszabályokat, melyek növelnék az 5G távközlési hálózat és a digitális infrastruktúra fejlesztésének finanszírozását Kelet-Európa országaiban. A cél a kínai befolyás ellensúlyozása — írta a szabadeuropa.hu.

A jogszabály támogatói május 19-én arról beszéltek, hogy fontos az ilyen projektek finanszírozása azokban az országokban, ahol a szovjet korszakból megmaradt az „infrastruktúra-hiány” , és ez „különösen kiszolgáltatottá teszi őket a veszedelmes kínai befolyásnak”. A transzatlanti távközlési biztonsági törvény felhatalmazná az Egyesült Államok fejlesztések finanszírozásáért felelős testületét (U.S. Development Finance Corporation), hogy pénzügyi támogatást nyújtson az 5G hálózat fejlesztéséhez az Egyesült Államok régióbeli szövetségeseinek és partnereinek – közölték a jogszabály támogatói. A törvényjavaslat célja annak biztosítása, hogy az Egyesült Államok „vezetésével és európai szövetségeseivel olyan nemzetközi 5G-szabványokat dolgozzon ki, amelyek a demokratikus intézményeket támogatják és nem a Kína által terjesztett tekintélyelvűséget” – mondta Marcy Kaptur ohiói demokrata és Adam Kinzinger illinois-i republikánus képviselő. „Az Egyesült Államok és szövetségeseink az állami kötődésű kínai társaságok növekvő fenyegetésével néznek szembe, ezek megpróbálnak behatolni a demokratikus intézményekbe, hogy aláássák azokat” – fogalmazott sajtóközleményében Kaptur. Az Egyesült Államok pénzügyi segítsége a közép- és kelet-európai országoknak 5G hálózatuk kiépítésében „tovább segítheti a szólás-, sajtó- és vallásszabadság védelmét az egész kontinensen” – mondta Kinzinger.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bőrbetegekre hajt a Google

szo máj 22 , 2021
A bőr, a haj és a köröm elváltozásait segít diagnosztizálni a Google frissen bemutatott eszköze, amely mesterséges intelligenciát alkalmaz – írja a BBC a Google éves fejlesztői konferenciáján elhangzottakra. A „bőrgyógyászati segédeszköz” a páciensek által feltöltött képek alapján dolgozik, még az idén el akarják indítani. A mesterséges intelligencia 288 bőrbetegséget […]
Google I/O 2021

És még ez is...