5G-vel kényezteti a szerencsésebb ügyfeleit a Magyar Telekom

A Magyar Telekom nyáron elérhetővé teszi az 5G-t ügyfelei számára, amelyet 5G-képes készülékkel tudnak igénybe venni.

A Magyar Telekom Budapesten, megyeszékhelyeken, számos vidéki városban és községben, valamint a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó körül is elérhető 5G hálózatát június 3. és szeptember 15. között mobilinternet-szolgáltatással és 5G-képes készülékkel rendelkező ügyfelei vehetik igénybe. A havidíjas mobil-előfizetőinek automatikusan, a Domino ügyfelek számára pedig a Magyar Telekom alkalmazáson történő aktiválást követően válik elérhetővé az 5G.

A társaság idén tovább folytatja több éves hálózatmodernizációs programját, amelynek célja a korszerűsítés, a szolgáltatásminőség fenntartása és fejlesztése, valamint a kapacitásnövelés az ügyfelek beszélgetési és mobilinternetezési igényeinek folyamatos növekedésének figyelembevételével. Idén nyártól a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettség már megközelíti a 67 százalékot, a valamint kihasználva a modernizált hálózat nyújtotta lehetőségeket és a VoLTE képesség terjedését, a lakosságszám-arányos 5G kültéri lefedettség a Balaton körül pedig idén nyártól kilencven százalék feletti szintet ér el.

„Mobilhálózatmodernizációs programunkat és 5G hálózatunk fejlesztését, bővítését idén is tovább folytatjuk. Az 5G élményt szeretnénk minél több ügyfelünk számára elérhetővé tenni, és a magyar kormánnyal aláírt közös nyilatkozat értelmében 2026-ra a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettséget közel 99 százalékra növeljük” – jelentette ki Lubor Zatko, a távközlési társaság műszaki vezérigazgató-helyettese.

„A hosszú távú célunk az, hogy a digitalizáció segítségével tuningoljuk Magyarországot: támogatást, digitális jóságokat adjunk az ügyfeleknek, amelyek segítségével lépésekben haladva fejleszthetik az életüket. Annak érdekében, hogy minél több emberhez juttassuk el a digitalizáció vívmányait, a nyár folyamán elérhetővé tesszük ügyfeleink számára az 5G hálózatunkat, amelyet most még többen érhetnek el a megújult, kedvező árú, 5G-képes, T Phone 2 5G és T Phone 2 Pro 5G készülékeinknek köszönhetően” – mondta Pereszlényi Zoltán, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Az 5G hálózat igénybevételéhez az 5G lefedettségen túl megfelelő díjcsomag (idén nyáron június 3. és szeptember 15. között a kampány keretében csak mobilinternet-szolgáltatás szükséges), 5G- képes készülék, és legalább 4G képes fizikai SIM vagy eSIM is szükséges, amelyről a vállalat weboldalán található bővebb információ. Az aktuális lefedettségről ügyfeleink ezen a weboldalon tájékozódhatnak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Budapesten tárgyal az ETNO

vas jún 2 , 2024
ShareTweetPinShareA Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) tárgyal az Európai Távközlési Hálózatüzemeltetők Szövetsége (ETNO) delegációja. A tárca közleménye szerint konstruktív és sikeres megbeszélést tartottak az ETNO és az NGM képviselői, amelynek középpontjában Magyarország soros európai uniós elnöksége, a telekommunikációs iparág jövőbeli kihívásai és a mesterséges intelligencia kérdésköre állt. A találkozó során a Fábián […]
Nemzetgazdasági Minisztérium

És még ez is...