5G: kész az Ericsson Huawei-gyilkos megoldása

Az Ericsson bejelentette, hogy elindítja egyedülálló, dinamikus spektrummegosztó megoldása kereskedelmi bevezetését, amelynek segítségével a távközlési szolgáltatók gyorsan és költséghatékonyan kezdhetik meg az 5G szolgáltatást országos szinten. Az Ericsson Spectrum Sharing egy szoftverfrissítéssel lehetővé teszi, hogy a 4G és az 5G ugyanabban a sávban és ugyanazon a rádióeszközön működjön – a spektrumot a felhasználói igény szerint dinamikusan, 1 ezredmásodpercenként kiosztva. Az Ericsson dinamikus spektrumkiosztása a legköltséghatékonyabb módja az 5G bevezetésének a már meglévő sávokban – azonnali 5G lefedettséget teremtve – a spektrum hatékonyabb felhasználásával és kiemelkedő teljesítménnyel.

„Ez az első olyan alkalom, amikor nincs szükség új spektrumkiosztásra vagy átrendezésre egy új „G” bevezetéséhez. Így a szolgáltatók gyorsan áttérhetnek az 5G-re ugyanott, ahol ma a 4G-t alkalmazzák. Az elkövetkező 12 hónap során az Ericsson által támogatott kereskedelmi 5G hálózatok több mint nyolcvan százaléka használni fogja a spektrummegosztási megoldásunkat” – mondta Fredrik Jejdling, az Ericsson ügyvezető elnökhelyettese és hálózati igazgatója. Ráadásul a megoldás használatával nem szükséges Az Ericsson megoldásával a szolgáltatók gyorsan elindíthatják az 5G szolgáltatást a meglévő FDD (Frequency Division Duplexing – frekvenciaosztásos duplex) sávjaikon, s ehhez nem lesz szükség újabb befektetésre. Így az új és a meglévő sávjaikat is használják az 5G nagy sebességű és nagy kapacitású szolgáltatásaira. A spektrum 4G és 5G között történő dinamikus kiosztása a legjobb megoldást fogja jelenteni az 5G elindításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Takács az AAM új digitalizációs tanácsadói üzletágának élén

csü márc 12 , 2020
Digitalizációs tanácsadói üzletágat hozott létre az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt., amelynek irányításával a digitális üzleti világban jártas kiváló szakembert, Takács Zoltánt bízta meg — írja a digitrendi.hu. Takács évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a digitális üzleti világban, olyan vállalatoknál tett szert ebbéli ismeretekre, mint az Ericsson, a Nokia, a Vodafone, […]
Takács Zoltán

És még ez is...