5G-ből épül az új kínai nagy fal

Ötödik generációs (5G) mobil adatátviteli technológiával működő határellenőrzési pont kialakításáról állapodott meg a kínai határőrség a China Mobile kínai távközlési szolgáltatóval annak érdekében, hogy feltartóztassa az Észak-Koreából érkező menekülteket és csempészeket – jelentette a kínai állami sajtó.

A Kína északkeleti részén fekvő Csilin tartomány Tonghua városának határőrsége még március végén írt alá megállapodást a legnagyobb kínai vezeték nélküli internetszolgáltatóval, arra hivatkozva, hogy az észak-koreai határon található Jünfeng ellenőrzési pont komoly nehézségekkel küzd, mivel hegyek és számos főútvonal övezte terület felügyeletét kell biztosítania. Jünfeng környéke elhelyezkedéséből adódóan az észak-koreai menekültek, illetve csempészek kedvelt átkelőhelye, akiknek a megfékezésére a határőrség további technológiák, egyebek mellett virtuális valóság szemüvegek, valós időben frissülő adatbázisok, drónok és éjjellátó eszközök bevetését tesztelné – írja a Legal Daily. Elemzők szerint a lépésre azért kerülhetett sor, mert Peking idén nyáron jelentős emelkedésre számít a határt illegálisan átlépő észak-koreai menekültek számában, mivel Phenjan súlyos élelmiszerhiánnyal küzd. A kínai vezetés leginkább amiatt aggódik, mert az észak-koreai menekültek közül sokan katonai múlttal rendelkeznek, és esetleg fegyvereket csempészhetnek az országba, ami komoly biztonsági kockázatot jelent. A szakértő kiemelte: a kínai határőröknek gyakran éppen azért gyűlik meg a bajuk az észak-koreai menekültekkel, mert puskákkal, illetve egyes esetekben gépfegyverekkel felfegyverkezve szöknek át a határon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Huawei vezetőjével tárgyalt Varga Mihály

csü ápr 11 , 2019
A magyar kormány elkötelezett az infokommunikációs szektor fejlesztésében, a digitális átállás ugyanis kulcsa a magas ütemű gazdasági növekedésnek, jelentette ki Varga Mihály James Li, a Huawei Technologies regionális elnökével folytatott megbeszélését követően Pekingben – közölte a Pénzügyminisztérium. A közlemény szerint a pénzügyminiszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság megfelelő működési környezetet kínál […]

És még ez is...