5,2 milliárd a kórházak informatikai fejlesztésére

forintA kórházi informatikai infrastruktúra fejlesztésének folytatására 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre – közölte Divinyi Zsombor, a márciusban megalakult Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főosztályvezetője. Az ÁEEK irányításával és konzorciumi partnere, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. közreműködésével megvalósuló projekt felelőse hangsúlyozta: az Európai Unió által hetven százalékban, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap által harminc százalékban támogatott program önmagában nem értelmezhető, folytatása egy már lezárult – két ütemben mintegy négy és fél milliárd forint értékű – központi informatikai fejlesztésnek.

Ennek az idén már elindult projektnek a célja, hogy a fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátó egészségügyi intézmények a számukra biztosított, összességében mintegy nyolcezer informatikai eszköz, szoftver és licenc segítségével “egy virtuális központi térbe csatlakozva egymással is tudjanak kommunikálni” – mondta a főosztályvezető. Hozzátette: a tervek szerint a jövő ősszel lezáruló fejlesztés 198 egészségügyi intézményt, minden hazai kórházat érint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hiroki: továbbra is fontos a mobil részleg

sze márc 11 , 2015
A Sony Mobile új elnök-vezérigazgatója, Hiroki Totoki is színpadra állt, és megosztotta a Sony Mobile jövőjéhez kapcsolódó terveit. Az innováció irányaként a fogyasztói igények még teljesebb figyelembe vételét és a friss, nyitott vállalkozói szellemiséget nevezte meg. „Elérkeztünk a ponthoz, amikor a még teljesebb fogyasztói élmény biztosítása azt jelenti, hogy túl […]

Friss, ropogós