4iG: nincs lazítás, nincs megállás, durva növekedés van

forintNövelte a bevételét és a nyereségét, valamint a térség meghatározó infokommunikációs társaságává vált az első negyedévben a 4iG Nyrt. — közölte a vállalatcsoport.

A nemzetközi pénzügyi standardok (IFRS) szerint készített beszámolójuk szerint a 4iG az idei első 3 hónapban 48,9 milliárd forint értékesítési árbevételt és 2,2 milliárd forint adózott eredményt ért el. A forgalom 68 százaléka a távközlési vállalatok tevékenységéből származik. A tavalyi azonos időszakban 15,3 milliárd forint árbevétellel és 566 millió forint adózott eredménnyel zártak. Az első negyedév vállalati eseményei közül kiemelték a távközlési portfoliójuk apportálását az Antenna Hungáriába. A 4iG ezt követően informatikai rendszerintegrátorból távközlési és informatikai szolgáltatásokat kínáló, nemzetközi infokommunikációs cégcsoporttá fejlődött, miközben a Nyugat-Balkán meghatározó szakmai befektetőjévé léptek elő, és maguk is nemzetközi beruházókkal gyarapodtak. Közülük a legjelentősebb a Rheinmetall AG, amely stratégiai partnerként 25 százalékot meghaladó részesedést szerzett a cégcsoportban. A német vállalattal kötött partneri együttműködéstől azt remélik, hogy a védelmi iparban nemzetközi lehetőségek nyit meg a 4iG előtt. A közlemény ezen felül az infokommunikációs vállalatok konszolidálását, az egységes szervezeti és irányítási struktúra kialakítását fogalmazta meg célként, hogy – mint írták – egységes márkanévvel, a társaság piaci súlyának megfelelő hatékonysággal léphessenek föl a magyarországi és nemzetközi piacokon.

A 4iG tavaly 93 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, több mint 62 százalékkal haladva meg a 2020-ast. A 6,35 milliárd forintos adózott eredmény 85 százalékos emelkedést jelentett éves összevetésben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Visegrádi Együttműködés akadémiái szolidárisak Ukrajnával

sze jún 1 , 2022
Budapesti találkozójukon a visegrádi akadémiák elnökei közös nyilatkozatban álltak ki az ukrán lakosság, a tudósok és a tudomány érdekei mellett, elítélve Oroszország katonai agresszióját. A Visegrádi Együttműködés akadémiái az alábbi állásfoglalást fogadták el éves, budapesti ülésükön 2022. május 27-én. A Visegrádi Együttműködés akadémiái legmélyebb együttérzésükről és szolidaritásukról biztosítják Ukrajna szenvedő […]
Magyar Tudományos Akadémia

Friss, ropogós