4iG: Jászai az új főrészvényes

Átalakult a 4iG tulajdonosi szerkezete, miután Jászai Gellért lett az informatikai társaság új főrészvényese. A 4iG közleménye szerint az elnök-vezérigazgató tőzsdén kívüli ügyletekkel, a Mészáros Lőrinccel kötött megállapodás eredményeként szerzett irányító befolyást. A tranzakciósorozat első lépéseként Jászai megvásárolta a Konzum PE Magántőkealaptól a 4iG részvények 22,57 százalékát birtokló KZF Vagyonkezelő Kft.-t. Ezt követően a vagyonkezelő társaság a Konzum PE Magántőkealaptól 4,26 százalékos, egyéb tőzsdén kívüli ügylettel pedig további 5,19 százalékos részvénycsomagot szerzett, és további 8,2 százalékos részvénycsomagot is vásárol a Konzum PE Magántőkealaptól. A jogszabályi előírásoknak megfelelően 15 napon belül kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a társaság részvényeseinek is. A változást követően Jászai legalább 40,2 százalékos ténylegesen irányító részvénycsomagot szerez a 4iG Nyrt.-ben, míg Mészáros a Konzum PE Magántőkealapon keresztül 11,63 százalékos, az Opus Global pedig 9,95 százalékos tulajdonnal rendelkezik. Jászai a közlemény szerint az informatika és digitalizáció robbanásszerű fejlődésével indokolta a befektetést. Hozzátette, hogy a 4iG-t piacvezetővé tennék, és még idén a legnagyobb magyar tulajdonú informatikai vállalatcsoporttá alakítanák.

Vélemény
Úgy tűnik nem teljesen alaptalan az a pletyka, hogy a 4iG felvásárolná a T-Systemset, hiszen ha Jászai társasága kapja majd a legzsírosabb közbeszerzéseket, megrendeléseket, a Magyar Telekom leányvállalatának jövedelmezősége jelentősen csökkenhet. S mint az Origó példáján is látszik, az üzleti racionalitás a Magyar Telekomnál gyakorlatilag mindent felülír.
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kreml: fennáll a kiberháború lehetősége az Egyesült Államok és Oroszország között

sze jún 19 , 2019
Elméletileg fennáll a kiberháború lehetősége az Egyesült Államok és Oroszország között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arra a The New York Times című amerikai napilapban két napja közölt értesülésére reagálva, amely szerint legkésőbb 2012 óta felélénkült az amerikai szakszolgálatok azon törekvése, hogy vírust juttassanak be az orosz […]

Friss, ropogós