4iG – Huawei együttműködés

Gao Weijie, a Huawei Technologies Magyarországért és Nyugat-Balkánért felelős vezérigazgatója (b) és Fekete Péter, a 4iG vállalatcsoport vezérigazgatója együttműködési megállapodást írnak alá a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2024. május 10-én. MTI/Hegedüs RóbertEgyüttműködési megállapodást írtak alá a 4iG és a Huawei vezetői.

Nagy Márton, Magyarország nemzetgazdasági minisztere a megállapodás aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 4iG az ország egyik vezető vállalata, hiszen a távközlési cég Magyarország mellett a Nyugat-Balkánon, Németországban, Lengyelországban és Bulgáriában is jelen van. A Huawei ezzel szemben a világ 170 országában van jelen, tavaly százmilliárd dolláros forgalma és 12 milliárd dolláros nettó nyeresége volt. A kínai vállalat a kutatás-fejlesztés terén a világ élvonalába tartozik, forgalmának több mint húsz százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre.

A két cég közötti megállapodás azt jelenti, hogy Magyarország a legjobbakkal akar együtt dolgozni – jelentette ki Nagy, aki szerint a 4iG és a Huawei közötti együttműködési megállapodás hozzájárul Magyarország további fejlődéséhez egy olyan iparágban, amely már most is nagymértékben kiegészíti az ország termeléscentrikus gazdasági szerkezetét.

Gao Weijie, a Huawei Technologies Magyarországért és a Nyugat-Balkánért felelős vezérigazgatója elmondta, hogy Magyarország tisztességes, átlátható, objektív és barátságos piaci környezete arra ösztönzi a Huaweit, hogy folyamatosan növelje beruházásait.

Fekete Péter, a 4iG cégcsoport igazgatója elmondta, hogy a Vodafone Magyarország felvásárlását követően a Huawei és a 4iG kapcsolata szorosabbá vált, és most új fejezet nyílik az együttműködésben. A vállalatok vezetői remélik, hogy ezzel nemcsak a köztük lévő stratégiai partnerség erősödik, hanem remélik, hogy jelentősen hozzájárulnak Magyarország digitális fejlődéséhez és erősítik a két ország gazdasági kapcsolatait.

A 4iG és a Huawei közös közleménye szerint a megállapodás célja, hogy a 4iG Csoport meglévő felhőszolgáltatása mellett egy új közös felhőszolgáltatási platformot hozzanak létre a hazai vállalatok, valamint a régióban letelepedett kínai és távol-keleti nagyvállalatok számára. A vállalatok vizsgálják annak lehetőségét is, hogy a jövőben közös innovációs központokat hozzanak létre a mesterséges intelligencia kutatására, fejlesztésére és alkalmazására.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már magyarul is tud a Copilot for Microsoft 365

vas máj 12 , 2024
ShareTweetPinShareA Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat. A magyar is ezek között van. A Microsoft úgy tervezte meg a Copilotot, hogy „a mesterséges intelligencia a mindennapokban legyen a segítő társa” a felhasználóknak. […]
Microsoft Copilot

És még ez is...