450 megabites mobilinternet Gödöllőn

internetA Magyar Telekom másodpercenként 450 megabit (Mbps) sebességű mobilinternetet kapcsolt be pénteken Gödöllőn, az országban elsőként. A társaság azt is közölte, hogy egy éven belül csaknem az összes kistelepülésen elérhetővé teszi a 4G technológiát.

A Magyar Telekom közleménye szerint a frekvenciatenderben vállalt kötelezettségeivel összhangban 2017 novemberig közel az összes ezer-hatezer fős településen és az 1774, ezernél kisebb lakosú településből több mint 1500-ban elindítja 4G szolgáltatását a 800 megahertz (MHz) frekvenciasáv felhasználásával. A Magyar Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg 97,6 százalékos, az év végére pedig eléri a 98 százalékot, a beltéri lefedettség pedig 87 százalékra emelkedik.

A vállalat emellett folyamatosan fejleszti 300 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet hálózatát is, amely már több mint negyven településen érhető el. A 450 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatást az országban elsőként Gödöllőn tette elérhetővé a Magyar Telekom. A 4G+ technológia az eddigiekhez képest akár két-háromszoros adatsebességet tesz lehetővé, a szolgáltatást megfelelő eszközök és díjcsomagok birtokában tudják kihasználni az ügyfelek – hívta fel a figyelmet közleményében a Magyar Telekom. A társaság készülékkínálatában már több mint harmincféle, 300 Mbps sebességű okostelefon található, míg a 450 Mbps sebesség vételére egyelőre a nagy gyártók csúcskészülékei képesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyereséges negyedévet zárt a Lenovo

hét nov 7 , 2016
ShareTweetPinShareCsökkenő árbevétel mellett emelkedett a kínai Lenovo nettó nyeresége a szeptember 30-án véget ért negyedévben. A számítógép– és mobilkészülék gyártó pénteken honlapján közölte, hogy 157 millió dollár adózott eredményt, részvényarányosan 1,42 cent profitot ért el pénzügyi évének második negyedévében, míg az előző év azonos időszakában 714 millió dollár veszteséget termelt […]
IBM Thinkpad laptop

És még ez is...