450 megabites mobilinternet Gödöllőn

internetA Magyar Telekom másodpercenként 450 megabit (Mbps) sebességű mobilinternetet kapcsolt be pénteken Gödöllőn, az országban elsőként. A társaság azt is közölte, hogy egy éven belül csaknem az összes kistelepülésen elérhetővé teszi a 4G technológiát.

A Magyar Telekom közleménye szerint a frekvenciatenderben vállalt kötelezettségeivel összhangban 2017 novemberig közel az összes ezer-hatezer fős településen és az 1774, ezernél kisebb lakosú településből több mint 1500-ban elindítja 4G szolgáltatását a 800 megahertz (MHz) frekvenciasáv felhasználásával. A Magyar Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg 97,6 százalékos, az év végére pedig eléri a 98 százalékot, a beltéri lefedettség pedig 87 százalékra emelkedik.

A vállalat emellett folyamatosan fejleszti 300 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet hálózatát is, amely már több mint negyven településen érhető el. A 450 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatást az országban elsőként Gödöllőn tette elérhetővé a Magyar Telekom. A 4G+ technológia az eddigiekhez képest akár két-háromszoros adatsebességet tesz lehetővé, a szolgáltatást megfelelő eszközök és díjcsomagok birtokában tudják kihasználni az ügyfelek – hívta fel a figyelmet közleményében a Magyar Telekom. A társaság készülékkínálatában már több mint harmincféle, 300 Mbps sebességű okostelefon található, míg a 450 Mbps sebesség vételére egyelőre a nagy gyártók csúcskészülékei képesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.