400 ezer forintos tabletek a masinisztáknak


MÁV-START 3100 tabletet szerzett be, a készülékek a mozdonyvezetők munkáját segítik. A vasútbiztonsági kockázatokat csökkentő és a járművek energiatakarékos használatát támogató fejlesztés több mint 1,3 milliárdból, azaz tabletenként 419 354,8 forintból, az EU Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg. A tabletek alkalmazásait fokozatosan vezeti be a vasúttársaság. Először azok a támogató funkciók aktiválódnak, amelyek konkrét fizikai előnyöket kínálnak a mozdonyvezetőknek. Jelenleg például nagy mennyiségű papíralapú dokumentációt – útvonalkönyv, járműleírások, szolgálati menetrendkönyv, menetrendi segédkönyv, kimutatások a lassújelekről, érvényes vasúti utasítások – kell magukkal vinniük a szolgálatba, de a dokumentumokban foglalt információk a jövőben a tableteken lesznek olvashatók, frissítéseiket a rendszer automatikusan elvégzi.

A vasúttársaság olyan tableteket szerzett be, amelyek megfelelnek a vasúti használat által támasztott speciális műszaki feltételeknek, úgymint: teljesítmény, képernyőméret, felbontás, fénysűrűség, kontrasztarány, mozgó alkatrésztől mentes belső tárhely, hőmérséklet-tűrés, dokkolhatóság. A vibráció- és hőmérséklet-tűrést független akkreditált labor ellenőrizte. A mozdonyvezetők oktatásban részesülnek, hogy készségszinten elsajátítsák az új fedélzeti eszközök és a hozzájuk tartozó szoftver használatát. A társaság augusztus végén szerződött a Szinva Net Informatikai Zrt., az M & M Computer Számítás- és Irodatechnikai Kereskedelmi Kft., és az M & S Informatikai Zrt. konzorciumával a tabletek szállítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A bizonyítékoknak annyi: A Fortinet szerint ronda év jön

csü dec 24 , 2015
Ahogy közeledik a 2016, a Fortinet a nagyteljesítményű kiberbiztonsági megoldások terén piacvezető vállalat -, és annak a fenyegetéseket kutató részlege, a FortiGuard Labs közzétette éves előrejelzéseit a 2016-os várható malware és hálózatbiztonsági fenyegetésekről, trendekről. 4. Új technológiák, amik elrejtik a támadásra utaló bizonyítékokat A 2015-ben megjelent Rombertik az egyik első […]

Friss, ropogós