364 milliárd font sok pénz: ennyi árbevételtől esnek el az európai középvállalatok

angol-fontAz európai közepes vállalatok éves árbevételükből akár 4,8 millió fontot (5,7 millió eurót) is elveszíthetnek a növekedésüket gátló akadályok miatt. Európa 75 ezer középméretű vállalkozásában a teljes potenciális elveszített árbevétel elérheti akár a 364 milliárd font (433 milliárd euró) összeget – ami közel annyi, mint Lengyelország éves GDP-je. Az adat a Ricoh Europe megbízásából készült kutatásból származik. Az európai vállalkozások közel negyven százaléka tervezi, hogy a közeljövőben részvényeket fog kínálni a tőzsdén. További 21 százalékuk versenyelőnyük növelése céljából felvásárlásokat, vagy vállalat egyesítéseket tervez.

Komoly ambícióik ellenére a középméretű vállalatok 93 százaléka szerint olyan akadályokkal kell szembenézniük, melyek meggátolják lehetőségeik kiaknázását. A növekedés három legfőbb buktatója a komplex és költséges előírásoknak való megfelelés, a tehetséges munkaerő bevonzása, illetve a megfelelő technológiai megoldások felkutatása, megvásárlása és bevezetése. A kutatás szerint a közepes vállalatok harminc százalékának még be kell vezetnie olyan digitális megoldásokat, amelyek hatékonyan támogatják a vállalatnövekedést és elősegítik a márkanév erősítését – ez döntő fontosságú az éves szinten elveszített lehetséges árbevételek megtartása szempontjából.

A kutatás a középméretű vállalkozások közé az 50-500 munkavállalót foglalkoztató, 2,5-100 millió font éves árbevétellel rendelkező cégeket sorolta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja

ked szept 20 , 2016
Tizenhat oktatási intézmény részvételével elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja, amely a technológiai feltételek biztosításán túl egyszerre jelent tudásmegosztást és képzést a iskolaigazgatóknak és a tanároknak is. Eközben – immár másfélszeres létszámmal, hetven fővel – az Innovatív Pedagógus Programot is folytatja a vállalat, hogy hozzásegítse a tanárokat és a diákokat […]
osztály