27 milliós telefonszállítmányt foglalt le a NAV

nav-ellenorzesA Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) munkatársai ideiglenes biztosítási intézkedésként 355 darab okostelefont foglaltak le 27 millió forint értékben egy EKÁER ellenőrzésen.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egy mobiltelefonok kereskedelmével foglalkozó budapesti céget ellenőriztek. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a 2015 nyarán alakult társaság a benyújtott okmányok alapján EU tagországokból szerez be mobiltelefonokat, amelyeket Csehországban értékesít. A csatolt számlák szerint a cég kizárólag két telefonmárka eladásával foglalkozik, azonban beszerzései között számos más gyártó terméke is szerepelt. A nyilvántartások alapján a vállalkozásnak jelentős árukészlettel kellett volna rendelkeznie, amit azonban a revizorok a helyszínen nem találtak. Az adóellenőrök megállapították továbbá, hogy a gazdasági társaság elmulasztott bevallani és megfizetni több mint 27 millió forint általános forgalmi adót.

A EKÁER adatokból az ellenőrzés során kiderült, hogy egy szegedi címre éppen egy szállítmány tart. A NAV pénzügyőrei már az M5 autópályán figyelemmel kísérték a járművet és a szegedi lerakodási helyen várták. A csomagokból összesen 355 darab, különféle márkájú mobiltelefon és egyéb mobileszköz került elő. A NAV az adótartozás megfizetésének kockázata miatt ideiglenes biztosítási intézkedésként lefoglalta a telefonszállítmányt. Az eredményes ellenőrzést követően a pénzügyőrök átvizsgálták a helyszínen lévő raktárhelyiséget is, ahol összesen 640 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát is találtak. A pénzügyőrök az előkerült cigarettát lefoglalták, valamint a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Továbbra is népszerűek a zsarolóvírusokkal kombinált hamis support átverések

hét nov 28 , 2016
Az ESET vírustoplistájának szégyenteljes mezőnyét továbbra is az a JS/Danger.ScriptAttachment vezeti, amely egy olyan kártékony JavaScript fájl, amely fertőzött e-mailek mellékletében terjed. Futása során képes a megtámadott számítógépre további kártékony kódokat letölteni. Ezek elsősorban zsaroló kártevők, amelyek észrevétlenül elkódolják a felhasználó állományait, majd a titkosítás feloldásáért cserébe váltságdíjat követelnek. Második helyre […]
vírus

Friss, ropogós