Petrányi-Széll figyelmeztet

adathalászA Biztonságpiac 2013-2014 konferencián Petrányi-Széll András, a Blancco kommunikációs vezetője arra figyelmeztetett, hogy az adatvagyon megóvását egyszerre kell az egyének, a vállalatok és az állampolgárok szintjén kezelni. Ennek értelmében szükséges biztosítani, hogy Magyarország területét ne hagyja el olyan külföldi újraértékesítésre szánt adathordozó – legyen az egy okostelefon vagy egy notebook -, melyen személyes vagy vállalati adatok maradhatnak.

Ugyanígy szabályozni kell azokat az elfogadott eljárásokat, amelyeket a vállalatok az adathordozók selejtezésére alkalmazhatnak. Végül minden állampolgár számára biztosítani kell a jogot arra, hogy amikor egy használt okostelefont vagy számítógépet elad egy hazai kiskereskedőnek, akkor ettől a kereskedőtől egy hiteles igazolást kapjon arról, hogy az eszközről minden személyes adatot töröltek annak újraértékesítés előtt — jelentette ki Petrányi-Széll.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

230 milliós it-fejlesztés a KSH-nál

sze febr 12 , 2014
ShareTweetPinShareA Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 238 millió forintból fejleszti informatikai rendszerét, a projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán 238 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek – közölte a statisztikai hivatal az MTI-vel. Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban (EKOP) megvalósuló projekt az adatállományok központosított átvételét, átadását kezelő, valamint átvett másodlagos […]
Dollár, pénzszámláló

És még ez is...