mínuszos.hu

2023 Q1: hasít az Oracle

Safra Catz OracleAz Oracle bejelentette a 2023-as pénzügyi év első negyedévének eredményeit.

A teljes negyedéves bevétel az előző évhez képest dollárban számolva 18 százalékkal, változatlan devizanemben pedig 23 százalékkal, 11,4 milliárd dollárra nőtt. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevételek dollárban 14 százalékkal, változatlan devizanemben 20 százalékkal, 8,4 milliárd dollárra nőttek. A felhőalapú licencekből és helyi licencekből származó bevételek 11 százalékkal nőttek dollárban, és 19 százalékkal emelkedtek változatlan devizanemben, és 0,9 milliárd dollárt tettek ki. A 2023-as pénzügyi év első negyedévében a Cerner 1,4 milliárd dollárral járult hozzá a teljes bevételhez.

„Az első negyedévben a teljes bevétel 23 százalékkal nőtt változatlan árfolyamon számolva, kétszázmillió dollárral meghaladva az előrejelzést” – mondta Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója. „Még a Cerner nélkül is nyolc százalékkal nőtt a teljes bevételünk változatlan árfolyamon számolva, ami az Oracle gyorsan növekvő alkalmazás- és infrastruktúra-felhő üzletágának köszönhető. Ez a két felhőüzletág már a teljes bevételünk több mint harminc százalékát teszi ki. Ahogy a felhőalapú üzletágaink egyre nagyobb százalékát teszik ki teljes üzletágunknak, arra számítunk, hogy a változatlan árfolyamon számított bevételnövekedésünk kétszámjegyű lesz, és ennek megfelelően az egy részvényre jutó eredmény is növekedni fog. A Cerner szintén pozitívan fogja befolyásolni a bevételek és az egy részvényre jutó eredmény növekedését az elkövetkező negyedévekben, ahogy a Cerner teljes mértékben integrálódik az Oracle-be, és kihasználjuk az ebből eredő költséghatékonyságot. Ez az első negyedév, amikor a Cerner a mi tulajdonunkban volt, és a Cerner története legjobb bevételi negyedévét produkálta. Arra számítunk, hogy a Cerner az elkövetkező negyedévekben még jobban teljesít majd, mivel az egészségügyi felhőszolgáltatások teljesen új csomagját fejlesztjük ki”.”

„Az első negyedévben kibővítettük a Microsofttal való kapcsolatunkat azzal, hogy az Oracle adatbázis minden verzióját közvetlenül a Microsoft Azure ügyfelei számára is elérhetővé tettük. Mostantól minden Microsoft-ügyfél közvetlenül az Azure felhőből érheti el az Oracle Exadata Cloud Service-t, az Oracle Autonomous Database-t és az Oracle adatbázis minden más verzióját. Ma bejelentjük azt is, hogy az Amazon Web Services ügyfelei közvetlenül hozzáférhetnek az Amazon Cloudban futó Oracle MySQL HeatWave adatbázisához. Ez lehetővé teszi az AWS-felhasználók számára, hogy a tranzakciófeldolgozást, a valós idejű elemzést és a gépi tanulást egyetlen egységes MySQL-szolgáltatáson futtassák” — nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle elnöke és technológiai igazgatója.

Az igazgatótanács negyedéves készpénzosztalékot hirdetett, amelynek mértéke 0,32 dollár a forgalomban lévő törzsrészvények részvényenként. Ezt az osztalékot a 2022. október 12-én , 2022. október 25-én záráskor nyilvántartott részvényesek részére fizetik ki, a kifizetés időpontja 2022. október 25.


 

Exit mobile version