mínuszos.hu

2023-ban is töretlen a mobil játékok népszerűsége

mobiltelefon játékAhogyan egyre fejlettebbé váltak az okostelefonok, úgy helyeződött az online tartalmak fogyasztása is a mobilos megtekintésekre. Az emberek többségének alig van ideje huzamosabb időt a számítógép előtt tölteni, ezért mindent mobilról szeret intézni. Nincs ez másképp a játékokkal sem. Már pedig ha például az orvosnál várunk a sorunkra, akkor igencsak hasznos unaloműző lehet egy izgalmas mobilos játék is többek között. Milyen játékokkal tudunk játszani tehát mobilon?

Izgalmas játékok, elképesztő grafikával

A videójáték piacon már több éve meghatározó szerepe van a mobil játék alkalmazás típusú formátumnak. A mobilos játékok ma már egyáltalán nem olyanok, mint régen. Sok ingyenes verzió olyan minőségi grafikával rendelkezik, akárcsak egy számítógépes típus. Színesek, izgalmasak és rendkívül szórakoztatóak is lehetnek. Ráadásul nem csak stratégiai, építős vagy szimulációs játékokat választhatunk hanem MMORPG, RPG vagy FPS kategóriákat is.

Játszva tanulni

Akik a kikapcsolódás mellett valami újat is szeretnének tanulni, azok számára a fejlesztő játékok lehetnek a legjobbak. A kreatív szókeresők között idegen nyelvet oktató játékok is helyet kaptak. Ha pedig már játszva tanulásról van szó, akkor a Duolingo élen jár ebben. Az idegen nyelvet tanuló applikáció játékos formában segít elsajátítani szinte bármilyen létező nyelvet. Sokan anyanyelvi szinten tanultak meg beszélni az alkalmazás által… Tehát igencsak komoly „játékról” van szó.

Kreatív játékok, amelyek kifejezetten ellazítanak

A mobilos játékokat ma már applikációk formájában érhetjük el. Ezek között pedig jócskán akadnak olyan játékok, amelyek kifejezetten ellazítanak, kikapcsolnak és kreatívvá tesznek. Az ilyen alkalmazásokat a fejlesztők direkt azon felnőtteknek alkották meg, akik a stresszes időszakokban szeretnének megtanulni lazítani. Felnőtt kifestők, kedves szimulációk és különféle megnyugtató játékpályák várnak ránk az ilyen kategóriában.

Legendás játékok mobilos adaptációi

Sok híres játékból készítettek mobilos verziót. Például a World of Warcraftból vagy éppen a Super Marioból is. Akik szeretnék mobilon is élvezni a nagy kedvenceiket, azoknak sem kell tehát lemondani az élményről, és kizárólag a számítógép vagy a konzol bűvöletében élniük. Például a WoW esetében meglehetősen kényelmes és szép kivitelt kapunk -mint ha legalábbis csak a számítógép előtt játszanánk vele.

Összegezve

A mai játékok között megéri böngészni. Rendkívül sok a minőségi és ingyenes tartalom, ráadásul egy jó részük által valami újat, akár nyelveket is tanulhatunk. A mobilos játékok korszaka korábban elég döcögős volt, ám ma már megérett a technológia arra, hogy tényleg élvezhető és izgalmas, csoda szép grafikájú alkotásokkal játszhassunk. Akinek nincs ideje vagy kedve a számítógép előtt ülni, azok akár komplett PC játékokból készített adaptációkat is kipróbálhatnak. Sok játék kortalan, gyerekeknek és felnőttek is egyaránt ajánlott. A Google Play szolgáltatáson keresztül pedig a legtöbb letölthető egyetlen kattintással.


Exit mobile version