2021-től nem lesz szükség a sofőrökre

BMW-iNextA BMW-csoport, az Intel és a Mobileye egyesíti erőit annak érdekében, hogy az önjáró gépjárművekről és a mobilitás jövőjéről alkotott elképzelések megvalósulhassanak. Az autóipar, a technológiai ipar, valamint a gépi látás és a gépi tanulás terén vezető három vállalat olyan megoldásokat akar kidolgozni, amelyek révén a teljesen automatizált gépjárművek már 2021-re sorozatgyártásba kerülhetnek. Az automatizált közlekedés jövője azt ígéri, hogy pozitív változást hoz az emberek életébe és a társadalom számára. (Kivéve az elbocsátott sofőrök számára, nekik nem sok jót ígér a jövő. A-szerk- megj.) De a teljesen önjáró autók világába vezető út bonyolult, ezért olyan teljes körű megoldásokra van szükség hozzá, amelyek képesek az intelligenciát a hálózat minden elemébe beépíteni, az ajtózáraktól kezdve egészen az adatközpontokig.

A BMW-csoport az Intellel és a Mobileye-jal együtt fogja kifejleszteni a gépjárművek részben és a teljesen automatizált közlekedéséhez szükséges megoldásokat és innovatív rendszereket, amelyek révén ezek a technológiák már 2021-re sorozatgyártásba kerülhetnek. A BMW iNEXT modellje lesz a BMW-csoport automatizált közlekedési stratégiájának alapköve, amelyre a teljesen önjáró gépjármű-flották épülni fogjak. Ezek az önjáró autók nem csak az autópályákon, hanem városi környezetben is alkalmazhatók lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az interneten is megvehető a szlovákiai autópálya-matrica

ked júl 5 , 2016
A hazai autópályákon érvényes helyzethez hasonlóan idén már Szlovákiában is elektronikus autópályamatrica-rendszer működik. Aki északi szomszédunk útjaira készül, annak idén már nem kell megállnia valamelyik töltőállomáson, hogy szlovák autópálya-matricát vegyen. Az úgynevezett e-matrica (eznámka) az interneten keresztül, már indulás előtt, illetve az indulást követően az ingyenes mobilalkalmazás segítségével is megvehető. […]