2021-re maga a csoda lesz a NAV e-adózási rendszere

Kalocsai Kornél, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt informatikai projektjeinek összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos a NAV 2.0 programjáról elmondta, hogy a cégek adózással eltöltött ideje 277 óra évente, ami több mint 34 munkanap, azonban technológia használatával komoly előrelépést lehet elérni ezen a területen. A NAV 2.0 stratégia alapján a digitális adóhatóság irányába szeretnének elmozdulni az online szolgáltatások bővítésével és elektronikus fejlesztésekkel.

A tervek szerint a dokumentumokat az adózóktól digitálisan tervezik bekérni, ahogy a belső folyamataikat is szeretnék digitalizálni, papírmentes irodai környezet kialakításával. Emlékeztetett arra, hogy az idén debütált a NAV elektronikus szja-rendszere, amely a lakosságot mentesítette a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól. Dolgoznak azon, hogy az e-szja rendszerhez hasonlóan ezt kiterjesszék az áfabevallásokra. Kijelentette: a céljuk, hogy 2021-re a NAV Európa egyik legmodernebb színvonalú e-adózási szolgáltatását tudja megvalósítani, többlet adminisztráció nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Bitcoin bányászat már több áramot fogyaszt Magyarországnál

hét nov 27 , 2017
Magyarország elektromos áramfogyasztásánál több elektromos energiát emésztenek fel a Bitcoin „bányászatot” végző és a kriptodeviza-rendszert üzemeltető számítógépek – derül ki a Digiconomist kimutatásából. A Digiconomist Bitcoin Energy Consumption Index szerint a kriptodevizák nyilvántartását és forgalmazását bonyolító számítógépek jelenleg évi 29,86 terawattóra elektromos energiát használnak fel, ami a világ energiafogyasztása 0,13 […]
Bitcoin

És még ez is...