2021-re 150 millió 5G mobil előfizetés várható

5gAz Ericsson előrejelzése szerint 2021-re 150 millió 5G mobil internet előfizetés lesz. Várhatóan Dél-Korea, Japán, Kína és az USA járnak majd az élen, itt terjednek majd el először és a leggyorsabban az 5G előfizetések. Az 5G új típusú eszközöket kapcsol majd össze, így a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódó új felhasználási módokat tesz lehetővé; az átállás újabb iparágak és vertikumok infokommunikációs átalakulása előtt nyitja meg az utat. A svéd cég szerint Észak-Amerikában az egy aktív okostelefonra jutó adatforgalom 2021-re a jelenlegi havi 3,8-ról 22 GB-ra nő; Nyugat-Európában ugyanez a jelenlegi havi kettőről tizennyolc gigabájtra nő majd.

Az előrejelzés szerint Kína az USA-t megelőzve a világ legnagyobb LTE piacává válik: 2015 végére a kontinentális Kínában 350 millió LTE előfizetés lesz – ez a világ összes LTE előfizetésének csaknem 35 százaléka. Becslések szerint a piacon 2021-re 1,2 milliárd LTE előfizetés lesz. 2015 végére várhatóan az LTE technológia teszi majd ki az összes mobil előfizetés 15 százalékát. Az LTE/5G előfizetések száma ezután gyorsan fog növekedni, és 2021 végére eléri majd a 800 milliót. Ez az összes mobil előfizetés mintegy hatvan százalékának felel majd meg. Az egy aktív okostelefon előfizetésen felhasznált adatmennyiség a 2015-ös havi átlag 1,8 GB-hoz képest 2021-re jelentősen megemelkedik, és az előrejelzések szerint eléri a havi átlag mintegy 13 GB-ot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már a kis-és középvállalkozások is kiszervezik tevékenységeiket

hét nov 30 , 2015
Egyre több kis-és középvállalkozás bízza kisebb szolgáltatókra tevékenységeik egy részét. A Profession.hu kis-és középvállalkozói döntéshozatalt vizsgáló kutatása szerint a kiszervezés legfőbb oka a költséghatékonyság (34 százalék), illetve a kapacitás hiánya (30 százalék). A válaszadók 19 százaléka a szakértelem, 14 százaléka pedig a technikai felszereltség hiánya miatt bízza más cégre egyes […]
könyvelő

És még ez is...