Q1: gyakorlatilag stagnál az Oracle forgalma

Mark Hurd OracleAz idei első üzleti negyedévben az Oracle teljes árbevétele 9,218 milliárd dollárt tett ki, ami amerikai dollárban kissé magasabb, konstans árfolyamon pedig csak két százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevétel 6,8 milliárd dollár, míg a licencértékesítés (felhő és telepített) bevétele 812 millió dollár. Az Oracle első negyedévi működési eredménye hat százalékkal, 2,877 milliárd dollárra emelkedett, a bevételarányos jövedelmezőség pedig 31 százalékra javult harminc százalékról, a nettó nyereség viszont a 25 százalékkal magasabb adóterhek miatt három százalékkal, 2,137 milliárd dollárra csökkent.

“A felhő ERP üzletágunk, amely a Fusion ERP és a NetSuite ERP termékeket is magában foglalja, 33 százalékkal nőtt az első negyedévben. Mára több mint 6500 Fusion ERP és 18000 NetSuite ERP ügyfelünk van. A folyamatos erős növekedés megerősítette vezető pozíciónkat a felhő ERP területén világszerte, és első helyünket az üzleti alkalmazások piacán Észak-Amerikában” — nyilatkozta Mark Hurd, a társaság vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Orbán: a jövő nálunk már elkezdődött

pén szept 13 , 2019
Magyarország készen áll, sőt már hozzá is fogott, hogy a digitalizálódó világgazdaság egyik sikertörténete legyen – jelentette ki Orbán Viktor. Az esélyek jók, mert Magyarországon már szilárd alapjai vannak a digitális gazdaságnak. “Magyarország már most is egy digitális gazdaság Európa szívében, a jövő nálunk már elkezdődött, és abban bízunk, hogy […]