2017: az Év CIO-ja Gál István

Idén is a Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ) őszi évadnyitó rendezvényén, az INFOHAJÓ-n adták át az Év CIO-ja. A zsűri döntése nyomán az Év CIO-ja elismerést Gál István, a FŐGÁZ Zrt. informatikai és üzemeltetési igazgatója kapta, aki 2017-től egyben az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vállalati szolgáltatások igazgatója is.

Gál villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyeteme, de ösztöndíjaskánt Nagy-Britanniában a Readingi Egyetemen is tanult. Több mint két évtizede dolgozik az informatikai szakmában. Kipróbálhatta magát szállítói és vállalati felhasználói oldalon egyaránt. Pályája kezdete óta többször és több szektorban dolgozott informatikai vezetőként. Képzései befejeztével a Westpharma gyógyszer-nagykereskedelmi céghez került, ahol mindjárt belecsöppent egy nagy it-konszolidációs projektbe. Fél évtizedet töltött hasonló, pozícióban a Pick Csoportnál és a Diákhitel Központnál, ahol többek között a hitelezési rendszer átalakítását, valamint a felsőoktatási rendszerekkel és az Ügyfélkapuval történő integrációját kellett elvégeznie. 2015 óta dolgozik a Főgáz CIO-jaként, ahol szintén komoly integrációs projekteket kellett és kell levezényelnie. 2017 januárjában kinevezték az NKM Nemzeti Közművek Zrt. (korábban ENKSZ) vállalati szolgáltatások igazgatójává. Szállítói oldalon elsősorban üzleti intelligenciával, adatbányászattal és határterületeivel foglalkozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Wanted: mobilt lopott az öltözőszekrényből

vas szept 3 , 2017
ShareTweetPinShareAz angyalföldi rendőrök keresik azt az ismeretlen férfit, aki mobiltelefont és készpénzt lopott el egy edzőterem öltözőszekrényéből. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást indított ismeretlen tettes ellen lopás bűntett gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen férfi 2017. augusztus 7-én 13 óra és 13 óra 30 […]

És még ez is...