2016 a banki mobilfizetési megoldások éve lesz

Simak-Pal-CIBMinden jel arra mutat, hogy 2016. az áttörés éve lesz a banki mobilapplikációk, mobilfizetési megoldások és általában a teljes körű interaktív online bankolás területén, ebből a versenyből a CIB sem maradhat ki – mondta Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója az MTI-nek adott nyilatkozatában. Kiemelte: a bank tulajdonosa, az Intesa Sanpaolo csoport leányvállalati divízióján belül március elején elsőként vezették be új mobilbanki applikációjukat. A felhasználók számára minden várakozásukat felülmúlta. A kezdeti alapfunkciókat az év során folyamatosan bővítik majd, és a tervek szerint megújítják az internet bankjukat is. Az elképzelések szerint bevezetik a digitális aláírást mind az online platformokon, mind a fiókokban, ami egyben megteremti az alapot arra, hogy az ügyfeleikkel történő szerződéskötést, egyéb ügyintézést is papírmentessé tegyék.

A CIB csoport 40,224 milliárd forint veszteséggel zárta az elmúlt évet a konszolidált mérleg szerint, szemben a 2014. évi 104,14 milliárd forint veszteséggel. A CIB csoport tavalyi mérlegfőösszege 1675,707 milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban 1733,642 milliárd forint volt. A bankcsoport tőkemegfelelési mutatója 16,7 százalék volt 2015-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Emberéleteket követelő kibertámadásra lehet képes a jövőben az IÁ

sze máj 4 , 2016
Bár egyelőre az Iszlám Állam (IÁ) nem rendelkezik az ehhez szükséges tudással és háttérrel, reális veszélyt jelentenek az emberéleteket követelő informatikai terrorcselekmények — nyilatkozta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa. Krasznay Csabát azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a terroristák tevékenységét figyelő Flashpoint biztonságelemző vállalat április végén közzétett jelentése szerint az IÁ egyesítette […]

És még ez is...