2015-ös kibertámadás: az EU szankcionálja az orosz katonai hírszerzés vezetőjét

orosz kémAz Európai Unió szankciókat vetett ki az orosz katonai hírszerzés (GRU) vezetőjére, Igor Kosztyukovra a német parlament, a Bundestag ellen 2015-ben-ben elkövetett kibertámadás miatt. A szankciók Kosztyukovon kívül egy Dmitrij Badin nevű, ugyancsak a katonai hírszerzésnek dolgozó hekkerre is kiterjednek – olvasható az unió hivatalos közlönyében. Az elfogadott szankciós intézkedések az érintettek külföldi vagyonának befagyasztása mellett tiltják a beutazást az EU területére. Ezen kívül európai magánszemélyek és uniós székhelyű vállalkozások nem bocsáthatnak pénzeszközöket a szankciók által érintettek számára.

2015 áprilisa és májusa között informatikai támadás miatt elérhetetlenné vált Angela Merkel hivatalos oldala, és a kormány több portálja. A támadók jelentős mennyiségű adatot loptak el, és több parlamenti képviselő, köztük a kancellár e-mail fiókját is feltörték. Németország nyilvánosan is Oroszországot vádolta az akcióért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

új módon terjednek az androidos kártevők

hét okt 26 , 2020
ShareTweetPinShareAz elmúlt év első feléhez viszonyítva több mint tíz százalékos növekedést regisztrált a G DATA az androidos kártevők számában. A német vírusvédelmi cég adatai szerint legalább kétmillió kártékony Android-alkalmazás látott napvilágot a hat hónap alatt, ami egy napra lebontva több mint 11 ezer új alkalmazást jelent. A járvány idején azok […]
Android

És még ez is...