2015: fura idők jönnek V.

studentA Samsung szerint 2015-ben és azt követően öt technológiai trend határozza majd meg a mindennapi életünket. A társaság a következő technológiai trendek előretörését várja 2015-ben.

Az elkövetkezendő egy évben született gyermekek már mindegyike olyan alaptantárgyként fogja tanulni a programozást, mint a számtant vagy az irodalmat. Az Európai Bizottság becslése szerint 2020-ra 900 ezer betöltendő infokommunikációs állás lesz, sőt a munkakörök 90 százalékához is szükség lesz valamilyen számítógépes ismeretre. Egyre több országban ismerik fel, hogy a számítógépes ismeretek alapvető készségnek számítanak, és a programozás is bekerül a nemzeti alaptantervbe. Az Egyesült Királyságban idén elindult egy új számítógépes tanterv, melynek megfelelően már az ötéves gyerekeknek is elkezdték tanítani a programozás alapjait. Észtországban pedig már évek óta tanítják programozásra a gyerekeket.

A Samsung szerint 2015-ben és azt követően ez az innovatív oktatás fokozatosan általánossá válik Európa-szerte, odafigyelve arra, hogy olyan tudást adjanak át, melyet később a munkájukban hasznosíthatnak. Hosszabb távon pedig a gyakornoki pozíció is felértékelődik, hiszen a vállalkozások egyre inkább felismerik, hogy a számítógépes tudással rendelkező fiatalok foglalkoztatásával a vállalat is profitálhat. Ráadásul a számítógépes tudással bíró alkalmazottak iránti növekvő igénnyel a gyorstalpaló programozó iskolák száma is megnő, hiszen így a régóta alkalmazásban állók is hihetetlenül gyorsan megtanulhatnak programozni. Már vannak olyan iskolák, mint például a párizsi 42, ahol egy egyhónapos kurzus során is elsajátíthatják a programozást az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Együtt ül a család, mégsem bűnbanda

csü dec 25 , 2014
A UPC felmérést végzett ügyfelei körében tévénézési szokásaikról. Karácsony és új év közeledtével a UPC Direct kutatásának fókuszába helyezte az ünnepi időszak tévénézési szokásait, amelyből kitűnik, hogy a válaszadók 66 százaléka több időt tölt a tévé előtt mint általában. Utóbbi nagy része (43 százalék) a családdal együtt közösen ül a […]
Tévénézés, televízió

És még ez is...