2012 óta megduplázódott az okostelefon-tulajdonosok száma

A Kantar TNS piackutató vizsgálatai szerint 2012-ben átlagosan háromból egy fogyasztónak volt okostelefonja, négy évvel később ez az arány már több mint hetven százalékos volt. Ma Magyarországon az emberek 61 százaléka használ okostelefont, amely a 2012-es, 22 százalékos adatokhoz képest, közel 177 százalékos növekedést jelent.

Magyarországon a vizsgált időszakban az okostelefonok elterjedése minden korcsoportot érintett valamilyen szinten, de leginkább a 25 év alatti korosztályt, akik számára az okostelefon a mindennapok részévé vált. A 25 év alatti magyar fiatalok, mintegy 93 százaléka rendelkezik okostelefonnal, 75 százalékuk rendszeresen használ valamilyen keresőprogramot okostelefonján, 76 százalékuk tájékozódik termékekről online, 67 százaléka néz videókat online legalább egy héten egyszer, s egyre több hétköznapi feladatra használja okostelefonját: mintegy 69 százalékuk kizárólag okostelefonjáról olvassa le az időt és 71 százalékuk használja azt ébresztőóraként.

A felmérésből az is kiderült, hogy az emberek ma már nem csak “használják az internetet”, hanem online élik a mindennapjaikat. Globálisan az okostelefont használók egyharmada már gyakrabban használja az internetet telefonjáról, mint számítógépről vagy tabletről. Magyarországon ez az arány 52 százalékos. Emellett egyre elterjedtebb a különféle eszközök párhuzamos használat is. 2012-ben a magyarok 32 százaléka használt egyet az okostelefon, tablet, számítógép hármasból, míg 39 százalékuk kettőt, és 10 százalékuk mind a hármat használta. Más eszközök használati aránya még ennél is magasabb volt: a megkérdezett magyarok 28 százaléka használ internet-hozzáféréssel rendelkező televíziót, azaz okostévét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Járműipari, logisztikai és infokommunikációs kiállítást és konferenciát rendeznek Zalaegerszegen

ked máj 30 , 2017
Országos járműipari, infokommunikációs és logisztikai szakkiállítást, illetve konferenciát rendeznek Zalaegerszegen, ahol arról is megállapodást írnak alá, hogy a zalai megyeszékhely és térsége lesz az ötödik generációs mobilhálózat tesztkörnyezete. A június 1-jén és 2-án zajló Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia kapcsán Balaicz Zoltán polgármester elmondta: az első napon a […]