200 milliós sikkasztás: rejtély hogy nem tűnt fel tízezer alkatrész hiánya

memoriaEgy külföldi cég debreceni telephelyének vezetője tett feljelentést 2014. június 16-án a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon arról, hogy alkalmazottak számítógép alkatrészeket tulajdonítottak el a cégtől. A nyomozók széleskörű, mindenre kiterjedő adatgyűjtést és tanúkihallgatásokat végeztek, amelynek eredményeként azt állapították meg, hogy két dolgozó 2012. január és 2014. május között naponta olyan alkatrészeket vettek fel a cég raktárából, amelyeket az általuk javított berendezésekhez használtak, azonban azok nagy részét nem építették be, hanem a gyár területéről kivitték és értékesítették azokat.

A Gazdaságvédelmi Osztály munkatársai a 34 éves V. Krisztiánnál és a 35 éves M. Zsoltnál tartott házkutatások alkalmával több, a gyárból származó számítógép alkatrészt találtak, amelyeket lefoglaltak és visszaadtak a megkárosított cég részére. A megalapozott gyanú adatai szerint V. Krisztián közel kilencezer darab alkatrészt tulajdonított el, amelyeknek értéke körülbelül 193 millió, míg M. Zsolt körülbelül kilencszáz darab számítógép alkatrészt tulajdonított el, amelyek értéke közel 10,3 millió forint.

(A V. Krisztián által eltulajdonított eszközök átlagértéke 21,4 ezer forint, társáé 11,4 ezer forint. Nagyot nem tévedhetünk, ha azt feltételezzük, hogy a 21,4 ezer forintos alkatrészek merevlemezek és/vagy memóriamodulok lehettek, a 11,4 ezer forintosok pedig memóriák. Ráadásul kicsit több, mint két év alatt, azaz nagyjából 800 nap alatt 9000 eszközt eltulajdonítani azt jelenti, hogy naponta -beleértve a hétvégéket, a szünnapokat, mindent- napi 11 merevlemezt és/vagy memóriát lovasítottak meg. Elég nehéz elképzelni is, hogy ezt hogy nem sikerült észrevenni. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem ködösít a ZyXEL: felhőt a NAS-ba

csü márc 17 , 2016
Piacra dobta új személyi felhő tároló eszközeit a tajvani ZyXEL. A márka két új személyi felhője, a NAS326 és a NAS542 a képek és videók egyszerű és biztonságos menedzselését teszi lehetővé. A zCloud és a zDrive mobilapplikációval is kezelhető új média storage-ok az adatok megosztását és élő streamelését teszik lehetővé, […]
felhő