1app: nem középiskolások fokon

jelnyelvIdén második alkalommal rendezték meg a 1app alkalmazásfejlesztő versenyt, amelyen most egy jelnyelvoktató mobilalkalmazás kapta a legnagyobb elismerést. A középiskolás diákok és a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára idén másodszor megrendezett 1app alkalmazásfejlesztő versenyre 44 csapat nevezett okostelefon-alkalmazást. Középiskolások fejlesztették ki a „Mutasd!” jelnyelvoktató okostelefon-alkalmazást, amely idén leginkább felkeltette az 1app zsűrijének figyelmét. Az applikáció egyik ötletgazdája a verseny legfiatalabb, 14 éves nevezője volt. A „Mutasd!” alkalmazás segítségével jelentősen javulhat a siketnémák társadalmi integrációja, így a fejlesztési ötlet amellett, hogy az oktatás kategóriában első helyezést ért el, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) különdíját is elnyerte.

A versenyen első helyezést ért el a játék kategóriában az „EnergyBricks” játék, az egyéb kategóriában pedig a „Mistory” városismereti alkalmazás. Előbbi egy nagyon átgondoltan kivitelezett, pályaszerkesztővel is ellátott szórakoztató logikai játék, utóbbi pedig a geocaching ötletének továbbgondolásából született alkalmazás, melynek segítségével interaktív városi túrákon lehet részt venni, narratív történettel és a városhoz kapcsolódó rejtvényekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Uber megalkudna

csü ápr 2 , 2015
Az Uber egy szabályozáspárti cég, nyitott az ezzel kapcsolatos párbeszédre mind a kormányzattal, mind pedig a taxitársaságokkal, mert úgy véli, hogy az általa közvetített szolgáltatás kedvező Budapest számára, és számos gazdasági előnnyel jár – mondta Rob Khazzam, az Uber magyarországi bevezetéséért és működtetéséért felelős vezetője az MTI-nek. Az Uber 2014 […]