Kilenc tipikus adatközpont tervezési hiba I.

A Schneider Electric közleménye arra a kilenc leggyakrabban előforduló hibára hívja fel a figyelmet, amelyeket a vállalatoknak el kell kerülniük egy sikeres adatközpont létrehozása érdekében.

1. A TCO, azaz a teljes bekerülési költség beszámításának elmulasztása A kizárólag a bekerülési ár alapján meghozott döntések általában költségesnek bizonyulnak. A működési és karbantartási költségeket (OpEx) szintén számításba kell venni a tervezés során minden kritikus infrastruktúrát üzemeltető létesítményben. A megtérülési (ROI) modellek alkalmazása kulcsfontosságú a sikeres vállalati döntéshozatalban, ehhez pedig számításba kell venni a 3-7 éves időszakra eső operatív és karbantartási költségeket is. Így tehát a legjobb megközelítés egy kritikus fontosságú adatközpont tervezésénél vagy bővítésénél, ha a döntéseket a három legfontosabb TCO paraméter – a bekerülési költség, az üzemeltetési és karbantartási költségek, valamint az energiaköltségek – alapján hozzuk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Telekom ismét pályáztatja a civileket

csü okt 24 , 2013
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom által létrehozott Civil és CivilNET díjcsomagokra 2013 második félévében is pályázhatnak a civil szervezetek. A Telekom a civil szervezetek munkájának támogatására alakította ki a sikeres pályázat után igénybe vehető, kedvezményes telefon- és internethasználatot biztosító Civil és CivilNET díjcsomagokat. A 2013 második félévére meghirdetett pályázat beadási határideje október […]
biztonság

És még ez is...