Világjelenség: egyre tahóbbak a politikusok

Dmitrij-Medvegyev-szelfiAlig egy nap alatt csaknem 160 ezer aláírás gyűlt össze a change.org oldalon egy petíción, amelyben Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök távozását követelik. A kezdeményezés támogatóinak tábora gyorsabban nő, mint annak idején azé a petícióé, amelyben az orosz labdarúgó-válogatott szélnek eresztését sürgették az idei Eb-n történt szánalmas szereplés után. A kormányfő azzal váltott ki felháborodást, hogy a minap egy nyilvános fórumon beszélve azt javasolta az alacsony fizetésükkel elégedetlen pedagógusoknak: hagyjanak fel a hivatásukkal, és próbáljanak meg az üzleti életben boldogulni.

“A miniszteri kabinet élén, kompetens, művelt, az ország iránt elkötelezett embernek kell állnia. Most ennek az ellenkezőjét látjuk. Nem lehet feje a miniszteri kabinetnek az Apple cég reklámarca, aki elalszik az olimpia megnyitóján (Szocsiban), és aki azt javasolja a tanároknak, hogy «valahol valahogy» keressenek mellékest a túlélés érdekében. A hal a fejétől bűzlik, lehet hogy ettől működnek ilyen «hatékonyan» a minisztériumok?” — olvasható az Alekszandr Li néven bejegyzett kezdeményezés ismertetőjében, amelyet a szerző Medvegyev egy közismertté vált, iPhone-nal készített szelfijével illusztrált.

Az orosz miniszterelnök néhány hónapban a Krímben járva azzal keltett országos feltűnést, hogy a neki panaszkodó kisnyugdíjasoknak bekapcsolt kamerák előtt csak ennyit tudott mondani: “Pénz nincs. Tartsanak ki itt, minden jót, derűt és egészséget kívánok”.

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.