Vád alatt a négyek bandája

Kétszáz embert károsított meg összesen 15 millió forinttal négy ember úgy, hogy az interneten rendelt műszaki cikkek helyett sót és ásványvizet küldött nekik; vádat emeltek ellenük – közölte Ceglédi Járási Ügyészség főügyésze.

Szabó Ferenc közleménye szerint a bűnügy egyik vádlottja, egy piskói férfi 2013 augusztusa és 2015 márciusa között különböző internetes hirdetési portálokon mobiltelefont, laptopot, tévékészüléket kínált eladásra. A hirdetésekre az ország különböző pontjairól 202 vevő jelentkezett. A vádlott azt kérte tőlük, hogy a termék árát a saját vagy ismerősei bankszámlájára előre utalják át. A férfi ismerősei, a bűnügy további vádlottjai – egy férfi és két nő – jutalékot kaptak a bankszámlájukra utalt pénz után.

A vevők egyenként 15 és 200 ezer forint közötti összeget utaltak át, a vádlottak összesen 15 millió forintot szereztek így. Több vevő semmilyen küldeményt nem kapott, akikhez pedig csomag érkezett, abban sót, ásványvizet, tisztítószert, silány állagú könyveket találtak. Hiába akartak reklamálni, a vádlottak az átutalásokat követően a sértettek számára elérhetetlenné váltak. Az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és csalás vétségével vádolja a vádlottakat, börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra tett indítványt velük szemben. A vádlottak bankszámláit zár alá vették.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.