Deutsch szerint támogatni kell a kis magyar netszolgáltatókat

Deutsch-TamasTámogatni kell a vezeték nélküli internetszolgáltatást biztosító, magyar tulajdonban lévő szolgáltatókat – mondta Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos. Az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos a vezeték nélküli internetszolgáltatást biztosító alternatív szolgáltatók képviselőivel folytatott szakmai egyeztetést. Úgy nyilatkozott, hogy Magyarországon a különböző településtípusokon elérhető szolgáltatások színvonala tekintetében nagy különbségek vannak, pedig a több ezer magyar kistelepülésen élőknek is magától értetődőnek kell lennie a háztartásokban igénybe vehető szélessávú internetnek. Ehhez szükséges a magyar tulajdonban lévő kisebb internetszolgáltatók támogatása, hogy a kistelepüléseken is ugyanolyan lehetőségek legyenek, mint a városokban – jelentette ki.

Deutsch hangsúlyozta: e szolgáltatók technológiai fejlesztéseit is támogatni kell. E vállalkozások jogszabályi előírások nélkül is, a magyar piac tudatos szereplőiként az elmúlt években bevételük jelentős részét technológiájuk folyamatos megújítására fordították – mondta. állítása szerint ma Magyarországon a telepített internetszolgáltatás húsz százalékát magyar tulajdonú mikro, kis- és közepes vállalkozások biztosítják. E szolgáltatók – amelyeknek képviselőivel konzultáltak szerdán – tevékenységükkel az országban telepített internetszolgáltatást igénybe vevők ötödét juttatják internethez – mondta. Hozzátette: e cégek összességében több ezer embernek adnak munkát.

(Ez a támogatósdi már-már mánia. Azt gondolom, nem csak a kis magyar internetszolgáltatókat nem kell támogatni, hanem általában nem kell támogatni egyetlen magántulajdonú céget sem: csak nem kell megfojtani azokat; például közműadóval, internetadóval, ilyen-olyan különadóval, felesleges adminisztrációval, kötelező kamarai tagsággal, és így tovább, és így tovább. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.