Deutsch: digitálisjólét-alapcsomagokra lenne szükség

Deutsch-TamasDigitálisjólét-alapcsomagok segíthetnek a rendszeres internethasználat elterjedésében – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Deutsch Tamás elmondta: tárgyalnak a szolgáltatókkal arról, hogy 2017 januárjától valamennyiük kínálatában elérhető legyen digitálisjólét-alapcsomag, amelynek ára legalább tizenöt százalékkal alacsonyabb a jelenleg elérhető legolcsóbb konstrukcióénál. A szolgáltatók ugyanakkor “szabad kezet kapnak”, vagyis az alapcsomagokban is tudnak majd versenyezni egymással – tette hozzá.

Ezeket az alapcsomagokat azok vehetik majd igénybe, akiknek még nincsen internet-előfizetésük. A tervek szerint két évig lehet használni ezeket, majd további egy évvel meghosszabbíthatják azok, akik részt vesznek az állam által biztosított ingyenes digitális képzésen. A kormány célja jelentősen növelni a rendszeres internethasználók arányát. Magyarországon mindössze 65-70 százalék tartozik ebbe a csoportba, szemben az európai uniós 80-85 százalékkal. Az ideális az amerikai egyesült államokbeli adat elérése lenne, ott a lakosság több mint 95 százaléka rendszeres internethasználó – mondta Deutsch.

Vélemény
gjÚjabb felesleges lépés arra, hogy elfeledtessék az internetadó bevezetésének nagy felháborodást keltő ötletét. Őszintén, akinek nem telik, vagy nem szán havi 3-4000 forintot az internetelérésre, annak mit fog számítani, ha 4-500 forinttal olcsóbban vásárolhatja azt meg. Semmit. Arról nem beszélve, hogy eléggé nyilvánvaló, hogy a szociális csomagok nyilvántartásának költsége a szolgáltatókat, és rajtuk keresztül a fizetőképes felhasználókat fogja sújtani.
-szerk-

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.