Az EU-hoz fordulnának, ha a kormány blokkolja az Ubert

uberA legeslegkisebb parlamenti párt az Európai Unió fórumaihoz fordul, ha a kormány blokkolni fogja az Uber személyszállító szolgáltatás alkalmazását — nyilatkozta Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke. Szerinte az államnak a tisztességes verseny feltételeit kell megteremtenie, és nem a monopóliumokat. A mobilalkalmazások blokkolása Kínában és Észak-Koreában szokás, az unióban nem elfogadható és ellentétes a közösség alapeszményével – jegyezte meg.

Szabadai közölte, az Uber szabályozatlansága nem a cég hibája, és az illetékes minisztérium egyszer sem ült le a társasággal tárgyalni a helyzet rendezéséről. Hozzátette ugyanakkor, hogy miközben az Uber jogi háttere alul-, addig a taxiké felülszabályozott, véleménye szerint mindkét piaci szereplő jogi hátterét módosítani kell. Megjegyezte, köztudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere is “digitális analfabéta”, így nem elvárható, hogy minden újdonságra “rezzenjenek”, de az elvárható, hogy a tisztességes verseny feltételeit megteremtsék — írja az MTI.

2 Comments
  1. Hát igazából kicsit olyan most a helyzet a taxizásban , mint volt a szövés terén, mikor feltalálták a szövőgépet, Az is borított minden korábbit, rengeteg vesztessel, aztán átalakult az élet. Meg ,mint amikor a konflisokat kiszorították a gépkocsik.Valamilyen megoldás lesz, mert a régi céhes termelési/kereskedelmi formákat is elvitte az ördög, a híveikkel együtt, azért nem lett szabad rablás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.