Adatelemzési boom előtt áll a techszektor

boomAz adatelemzést, a Big Datát tartják a jövő első számú üzletének a technológiai szektor vezetői – derül ki a KPMG friss kutatásából. Az adatmenedzsment üzletág előretörését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly még csak a válaszadók 33 százaléka jelölte meg a jövő egyik legfőbb it-húzóágazatként, idén viszont már 51 százalékuk említette a várhatóan legtöbb bevételt generáló tevékenységek között.

Az adatelemzés előretörése nem jelenti azt, hogy a várhatóan legtöbb bevételt generáló ágazatok listáját tavaly 38-38 százalékkal vezető cloud– és mobilszolgáltatások vonzereje elkopott volna a szektor vezetőinek szemében, ezek említési gyakorisága ugyanis 40, illetve 41 százalékra emelkedett a várhatóan legnagyobb bevételt generáló ágazatok között. A lista élmezőnyének ilyen sűrűsödése és az említési gyakoriságok egyidejű növekedése pozitív szektorális várakozásokat mutat.

A cégvezetők különösen az Egyesült Államokban optimisták: a technológiai szektor szempontjából az USÁ-t 81 százalékuk sorolta az első három legjobban növekvő piac közé. Ebben a rangsorban a második helyet Kína érte el 47 százalékkal, a harmadik helyre pedig az Egyesült Királyság került 42 százalékkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.