AI processzort mutattott be a Huawei

processzor foglalatA Huawei Technologies bemutatta az Ascend 910-et, amely a gyártó szerint a világ legerősebb mesterséges intelligencia (AI) processzora.

Az Ascend 910 AI processzor a Huawei Ascend-Max chipsorozat új tagja. A vállalat egy éves fejlesztést követő tesztjei azt mutatják, hogy a processzor a tervezettnél alacsonyabb energiafogyasztással éri el a kitűzött célokat. A processzor lebegőpontos műveletek (FP16) esetén 256 TeraFLOPS-, egészszámos műveletek (INT8) esetén pedig 512 TeraOPS számítási tempóra képes. Az Ascend 910 maximális energiafogyasztása 310 watt, ami a tervezett 350-nél alacsonyabb. „Az Ascend 910 a tervezettnél sokkal jobban teljesít, jelenleg a legnagyobb számítási erővel bíró AI processzor a világon”, mondta a Huawei elnöki posztját rotációs alapon betöltő Eric Xu.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rakoncza Zsolt a Dell Technologies Magyarország élén

hét aug 26 , 2019
ShareTweetPinShareAugusztus 5-től Rakoncza Zsolt a Dell Magyarország Kft. „vezérigazgatója”. A szakember az elmúlt 17 évben vezetői és senior értékesítési pozíciókat töltött be több informatikai és telekommunikációs vállalatnál, mint például a Fortinet, a Huawei, a Symantec, a Microsoft és a Telenor. A Dell kötelékében az új vezető felel majd a vállalat […]
Rakoncza Zsolt a Dell Magyarország Kft.

És még ez is...