Cisco: itt a Wi-Fi 6

A Cisco új generációs Wi-Fi 6 megoldásokkal bővíti hálózati kínálatát. Az új megoldások alapvetően ugyanazokra a vezeték nélküli innovációkra épülnek, mint az 5G. A Wi-Fi 6 a korábbi generációhoz képest jelentősen gyorsabb, akár négyszer nagyobb teljesítményre képes, a késleltetés pedig jelentősen javul, ami lehetővé teszi a már-már valós idejű használatot. Mindezen túl a Wi-Fi 6 kevésbé meríti le a csatlakoztatott eszközök akkumulátorait. Röviden, a lényeget az üstökénél megragadva azt lehet mondani, hogy ez így, ebben a formában maga a csoda…

Az új megoldások

Wi-Fi 6 Access Points: új hozzáférési pontok (AP-k) a Catalyst és a Meraki portfóliókban. A testre szabható, programozható chipkészletek és az iparágvezető analitikai képességek révén a Cisco legújabb hozzáférési pontjai okosabb és biztonságosabb hálózatok létrehozását teszik lehetővé. Az új AP-k képesek többféle IoT-protokollal is kommunikálni, beleértve a BLE-t, Zigbee-t és Thread-et.

Kapcsolók a campus hálózatokhoz: a Cisco új Catalyst 9600 kapcsolócsaládja központi elemként szolgál a vezetékes és vezeték nélküli megoldásokat ötvöző hálózatok működésében. A Catalyst 9600 a széles körben alkalmazott Catalyst 6000-switch továbbfejlesztett változata, amelyet a vállalat mérnökei már a szándék alapú hálózatok következő generációjához terveztek.

Új fejlesztői erőforrások: a Wi-Fi 6 és az 5G új lehetőségeket nyit a fejlesztőknek. Számukra a Cisco bemutatta DevNet Wireless Dev Center megoldását. A Cisco fejlesztői hálózata, a DevNet, tanulási laborokat, sandboxokat és fejlesztői erőforrásokat kínál az új vezeték nélküli alkalmazások megalkotásához. A Cisco Catalyst és a Meraki platformok nyitottak és programozhatók egészen a chipset szintig.

Új partneri ökoszisztéma: a Wi-Fi 6 hozzáférési pontok bevezetése előtt a Cisco tesztelte a különböző rendszerek együttműködését a Broadcom, az Intel és a Samsung segítségével, hogy az új szabvány hiányosságait ki tudja szűrni. A Samsung, a Boingo, a GlobalReach Technology, a Presidio és várhatóan további cégek is csatlakoznak majd a Cisco OpenRoaming projekthez. Ennek célja, hogy könnyebbé, zökkenőmentessé és biztonságossá tegye a Wi-Fi és az LTE közötti váltást, valamint a nyilvános Wi-Fi hálózatokhoz történő csatlakozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hamis kriptovaluta alkalmazások lopják el felhasználói adatokat

ked jún 25 , 2019
Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az sms-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben bevezetett korlátozásait. A Google 2019 márciusában tiltotta be az androidos alkalmazások esetében az sms-üzenetekhez és hívásokhoz való hozzáférést, hogy megelőzze azok rosszindulatú felhasználását. A […]
Bitcoin

És még ez is...