Gion államtitkár szerint Magyarország digitális téren példaértékű modellekkel szolgál

Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban. Az államtitkár kiemelte: a digitális megoldások alkalmazásában élen jár a magyar kormány. Az egyre több digitálisan is elérhető szolgáltatás mellett a feketegazdaság elleni küzdelmet is segítik az online megoldások. Az államkasszának évente több mint százmilliárd forint bevételt biztosítanak a kormány gazdaságfehérítő eszközei, így például az online számla, az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (ekáer) és az online pénztárgép.

Az OECD legújabb kutatásai szerint a munkakörök 80-90 százalékában szükség van digitális kompetenciákra. A jövőben az ipari vállalatok mintegy 85 százaléka fogja digitalizálni a folyamatait. A digitalizáció egyre gyorsabb ütemben jelenik meg a gazdaság területein, a mikro-, kis- és középvállalatok, nagyvállalatok, illetve közintézmények egyre nagyobb arányban alkalmaznak modern informatikai és telekommunikációs megoldásokat, új technológiákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szijjártó korszerűsítené az oktatást, és kordában tartaná a béreket

hét máj 27 , 2019
Nem védekeznünk kell, hanem felkészülnünk az új korra – jelentette ki Szijjártó Péter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) párizsi, digitális innovációval foglalkozó miniszteri értekezletén. A magyar külgazdasági és külügyminiszter felszólalásában kitért arra, hogy hatalmas globális változás zajlik a világban és az új technológiák alkalmazása minden nemzetgazdaságban a siker előfeltétele. […]

És még ez is...