Államtitkári kinevezések IV.

Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára átveszi a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Vadásztermében.

Kara Győrben született. 43 éves, 2 fiúgyermek édesapja. Győrben a Révai Miklós Gimnáziumban érettségizett. 1993-97 között Szekszárdon az Illyés Gyula Pedagógiai Főiskola Szociálpolitikai Tanszékén általános szociális munkás szakon tanult és főiskolai oklevelet szerzett. 1997-2004 között a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen posztgraduális képzés keretében elvégezte a humánmenedzsment szakot. 19 esztendeje oktat szociális szakképzésben.

2002-től kezdett dolgozni a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnál. 2006-2010 között a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés egyik alelnöke. 2010-ben Győr-Moson-Sopron megye 1. számú egyéni országgyűlési választókerületében – Győr környéki 52 településen – választották képviselőnek.

2014-ben az átalakított országgyűlési választókerületi rendszerben Győr-Moson-Sopron megye 2. számú egyéni országgyűlési választókerületében – a Győr környéki települések mellett – már Győr több városrészében is indult jelöltként, ahol meg is választották képviselőnek. 2014. októbertől 2018. májusig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

2018. április 8-án Győr-Moson-Sopron megye 2. számú választókerületében ismét megválasztották országgyűlési képviselőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Államtitkári kinevezések V.

csü máj 24 , 2018
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára átveszi a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Vadásztermében. Diplomáit 2003-ban a budapesti Corvinus Egyetemen és 2004-ben Svájcban (CEMS, Universitaet St. Gallen) szerezte, majd 2008-ban a BME-n egészítette ki Master of Business Administration (MBA) végzettséggel. Doktori címát is a BME-n […]
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára

És még ez is...