Kikódolt telefonnak követett el csalást két elítélt Miskolcon

Két börtönbüntetését töltő férfi ellen emelt vádat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság.

A csalás miatt börtönben lévő két férfi egyike egy ismeretlen elítélttel kikódoltatta a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított kapcsolattartó mobiltelefont, amellyel így bármely szolgáltató SIM-kártyája használható volt és bármilyen számot hívni lehetett. Az elítéltek kétszer hívtak fel ismeretleneket, és magukat egy tévétársaság ügyintézőjének vagy internetes játékszervezőnek kiadva, pénznyeremény ígéretével megszerezték a sértettek bankkártyájának adatait. Ennek felhasználásával egyikük hozzátartozója – aki nem tudta, hogy az adatok bűncselekményből származnak – mobiltelefon-feltöltéseket végzett az interneten keresztül, és így mintegy 110 ezer forint kárt okoztak. A jogerős büntetésüket töltő, többszörös visszaeső vádlottakra az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NAIH: a legfontosabb tudnivalók a GDPR-ről V.

pén ápr 27 , 2018
ShareTweetPinShareA Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) újabb állásfoglalását tett közzé honlapján az Európai Unió új adatvédelmi rendeletével (GDPR) kapcsolatos különböző kérdésekben. A legfontosabbakat Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi iroda partnere válogatta ki az olvasóink számára. 5. Az adatkezelési tájékoztatónak a honlapon a helye, nem válasz e-mailben vagy […]

És még ez is...