Matek: hatodikok lettek a magyar lányok Európában

Egyéniben ezüst és bronzérmekkel tértek haza a fiatalok a megmérettetésről, csapatban pedig az európai országok között a hatodik legjobb eredmény lett a magyaroké.

Az Európai Lányok Matematikai Olimpiája, vagyis az EGMO csupán nevében „európai”, ugyanis számos Európán kívüli ország is részt vett a versenyen. A legjobbak egyéni eredményeik alapján arany-, ezüst- vagy bronzérmet nyerhetnek, míg az összesített pontszám alapján az országok is versengenek egymással. A verseny helyszínét minden évben más ország biztosítja, idén április 9-én Firenzébe utaztak a lányok, hogy két versenynapon három-három feladatot oldjanak meg. Az 52 résztvevő ország bővebb mezőnyében a hetedik helyet szerezte meg a Kocsis Anett, Vankó Miléna, Kerekes Anna és Janzer Orsolya Lili gimnazisták által alkotott magyar csapat, amely az európai országok összesített pontversenyében hatodik lett. Kocsis és Vankó egyéniben bronzérmesek lettek, míg Kerekes és Janzer ezüstérmet nyertek – minden versenyző csupán egy vagy két ponttal maradva le a fényesebb (ezüst- illetve arany-) éremről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kikódolt telefonnak követett el csalást két elítélt Miskolcon

csü ápr 26 , 2018
ShareTweetPinShareKét börtönbüntetését töltő férfi ellen emelt vádat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság. A csalás miatt börtönben lévő két férfi egyike egy ismeretlen elítélttel kikódoltatta a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított kapcsolattartó mobiltelefont, amellyel […]
sim-kártya

És még ez is...