A Telenor vevője közepes nagyságú európai mobilszolgáltató akar lenni

A PPF-csoport a Telenor közép-európai leányvállalatainak megvételével négy új országgal bővíti portfólióját. A tranzakció hozzájárul a PPF-csoport azon céljának megvalósításához, hogy középnagyságú európai mobilszolgáltatóvá váljon – jelentette ki Ladislav Bartonícek, a PPF-csoport távközlésért felelős vezetője.

A Petr Keller cseh vállalkozó többségi tulajdonában lévő PPF Group bankokba, biztosítókba, és általában a pénzügyi szférába, továbbá a biotechnológiába, ingatlanokba és mezőgazdaságba ruház be. A csoport tevékenysége Európára, Oroszországra, Ázsiára és Észak-Amerikára terjed ki. A PPF-csoport mérlegfőösszege 2017 közepén 35 milliárd eurót tett ki. Keller, a prágai PPF pénzügyi-befektetői csoport tulajdonosa évek óta a leggazdagabb cseh vállalkozó. A 48 éves Keller vagyonát 2017-ben a Forbes magazin 318 milliárd koronára (3816 milliárd forint) becsülték. A PPF-csoport nyolcvan százalékos tulajdonosa a Csehországban és Szlovákiában működő O2 mobilszolgáltatónak és többségi tulajdonosa a csehországi CETIN telekommunikációs hálózatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Oroszországban óriási online szavazáson döntöttek az új fegyverzeteik elnevezéséről

pén márc 23 , 2018
Eredményt hirdetett az orosz védelmi tárca abban az online szavazásban, amelyben az internet-felhasználók azon új fegyverzeteknek elnevezéséről dönthettek, amelyeket a Vlagyimir Putyin március 1-i beszédében mutatott be a törvényhozás két házának. A nukleáris hajtóműves manőverező robotrepülőgép a Burevesztnyik (Viharmadár), a pilóta nélküli nukleáris tengeralattjáró a Poszejdon (Poszeidón), a harci lézer […]

És még ez is...