6,35 milliárd forint az elektronikus közbeszerzési rendszer fejlesztésére

A kormány 2018-2021-es időszakra 6,35 milliárd forintot hagyott jóvá az elektronikus közbeszerzési rendszer (ekr) továbbfejlesztésének finanszírozására – derül ki a Magyar Közlönyben kedden megjelent kormányhatározatból.

A forrásból kétmilliárd forint a 2018-as központi költségvetést, 4,35 milliárd forint pedig a 2019-2021. évi büdzséket terheli. A kormány engedélyezte, hogy a Miniszterelnökség megindítsa a feladatokhoz kapcsolódó beszerzési eljárást, megkösse a több éves fizetési kötelezettséggel járó szerződést. Csányi István, a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkára szeptemberben, egy konferencián elmondta, hogy az elektronikus közbeszerzési rendszer bevezetése az ajánlattevők közötti versenyt is erősíti majd.

Az új rendszernek köszönhetően a világ bármely részéről adhatnak be ajánlatot a hazai közbeszerzésekre az érdeklődők anélkül, hogy ide kellene utazniuk, vagy Magyarországon irodát kellene nyitniuk. A helyettes államtitkár szerint a kis és közepes vállalkozások helyzetén is javít majd az elektronikus közbeszerzési rendszer, hiszen a webes felület lépésről lépésre segíti a felhasználót az űrlapok kitöltésében, kisebb lesz a hibázási lehetőség. A szisztéma biztosítja, hogy minden kommunikáció a közbeszerzésekkel kapcsolatban ezen a felületen keresztül történjen, így megszünteti a papír alapú ügyintézést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Facebook törölte a svéd-magyar nő interjúját

pén márc 16 , 2018
A Facebook törölte annak a svéd-magyar nőnek a közmédia által készített interjúját, aki a bevándorlók miatt költözött Svédországból Magyarországra. A Facebook rövid indoklás mellett törölte az egymillió megtekintésnél és 12 ezer megosztásnál járó videót. A riportalany az interjúban arról beszélt, hogy Svédországban az illegális bevándorlók miatt megromlott a közbiztonság, félelemben […]
Facebook

És még ez is...