Deutsche Telekom: durva profitnövekedés

A Deutsche Telekom (DT) jelentősen, 29,4 százalékkal 3,461 milliárd euróra növelte tavalyi adózott eredményét. A bonni székhelyű nagyvállalat közlése szerint több tényező járult hozzá a nyereségnövekedéshez. Ezek egyike a decemberben elfogadott amerikai adótörvény, ami 1,7 milliárd euró plusz nyereséget hozott a negyedik negyedévben. Az Egyesült Államok egyik vezető mobiltelefon szolgáltatója a T-Mobile US, a Deutsche Telekom leányvállalata.

A DT éves bevétele 2,5 százalékkal, 74,947 milliárd euróra bővült. Az elemzők által inkább figyelemmel kísért EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 3,8 százalékkal, 22,230 milliárd euróra nőtt. A tavalyi eredmények alapján a vállalat igazgatótanácsa részvényenként 0,65 eurós osztalék kifizetését javasolja. A Deutsche Telekom az idei évre a tavalyinál négy százalékkal nagyobb, 23,2 milliárd euró EBITDA-t vár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Saját gyártmányú védett mobilokat kapnak az orosz katonai vezetők

vas febr 25 , 2018
Orosz gyártmányú, erős védettségű mobiltelefonokkal szerelik fel az orosz védelmi minisztériumban azokat a tiszteket, akiknek a legszigorúbb titkosítású iratokhoz van hozzáférésük – írta az Izvesztyija a védelmi tárcára hivatkozva. A lap szerint a M-663Sz Atlasz típusú telefonokat, amelyek kiosztását tavaly kezdték el, az állami vállalatként működő Atlasz Tudományos-Technikai Központ fejlesztette […]

És még ez is...