Üzleti intelligencia szolgáltatásokat nyújtó cégbe fektet a PortfoLion

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion ötmillió dollárt fektet a big data és üzleti intelligencia szolgáltatásokat nyújtó Starschema Kft.-be – közölte a PortfoLion. A befektetéséről szóló megállapodást a Gazdasági Versenyhivatal február 15-én hagyta jóvá. A Starschema az első olyan üzleti intelligencia és big data technológiákkal foglalkozó magyar vállalkozás, amelynek a PortfoLion tőkét ad.

A Starschema a nagy mennyiségű adatok (big data) kezelésével és elemzésével foglalkozó kft. árbevétele tavaly meghaladta a 2,3 milliárd forintot, ami húsz százalékkal több, mint a 2016-os. A foglalkoztatottaik száma az egy évvel ezelőtti 150-ről 180-ra nőtt, jelenleg 42 nyitott pozíciójuk van. Az adatok alapján a Starschema Magyarország piacvezető big data és üzleti intelligencia szolgáltatásokat nyújtó cége. A cég megrendeléseinek mintegy hetven százaléka a tengerentúlról, főként Fortune 500-as nagyvállalatoktól érkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Para: kibertámadásokra készülnek külföldi titkosszolgálatok Oroszország ellen

csü febr 22 , 2018
ShareTweetPinShareAktivizálódott az Oroszország ellen kibertámadásokra készülő külföldi titkosszolgálatok tevékenysége – figyelmeztetett Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára egy Rosztov-na-Donuban megtartott keddi kiberbiztonsági tanácskozáson. „Külföldi titkosszolgálatoknál a számítógépes felderítés skálájának jelentős kiszélesedését észleltük” – mondta Patrusev. „Szoftverek és műszaki eszközök alkalmazásának olyan, összetett forgatókönyveit dolgozzák ki és alkalmazzák, amelyeknek célja […]
telefon

És még ez is...