Kriptodevizák: emelkedik az árfolyam

bitcoinEmelkedett a kriptodevizák árfolyama, négy hete először a hét végén újra 11 ezer dollár fölé került a világ legismertebb digitális devizájának, a bitcoinnak a jegyzése.

Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe – amely a legnagyobb kereskedési platformok jegyzéseinek átlagát mutatja – 10 897,31 dolláron, 4,82 százalékos nyereségben állt hétfő délután két órakor. Napi mélypontján 10 313,55 dolláron, maximumán pedig 11 042,67 dolláron állt az index értéke. Vasárnap 11 250 dolláron érte el napi csúcsát, ami január 30. óta a legerősebb árfolyam volt. A nagy kriptodeviza kereskedési platformok közül a luxembourgi székhelyű Bitstampon 10 910,10 dolláron, a New York-i székhelyű Geminin 10 880 dolláron, a világ legnagyobb bitcoin váltóján, a Bitfinexen pedig 10 882 dolláron jegyezték délután a bitcoint. A világ második legnagyobb kriptodevizája, az ether a Bitfinexen 944,90 dolláron, a Bitstampon pedig 943,59 dolláron forgott, míg a ripple jegyzése 1,112 dolláron, illetve 1,115 dolláron állt kora délután.

A bitcoin árfolyama a decemberben elért történelmi rekordértékének kevesebb mint egyharmadára, a 6000 dollár körüli szintre zuhant vissza február 6-ra, azóta viszont emelkedésnek indult. A digitális devizák év elején kezdődő mélyrepülését több tényező együttes hatása váltotta ki. Szerte a világban egyre több ország hatóságai egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek a kriptodevizapiacok megrendszabályozására, több nagybank pedig megtiltotta hitelkártyáinak használatát kiptodevizák vásárlására. Az árfolyamokat lefelé nyomták az esetleges piaci manipulációk miatt kirobbant félelmek is. A feszültség némileg alábbhagyott, miután Dél-Korea a múlt héten közölte, hogy nem tiltja be a kriptodevizákat. Ugyancsak hűtötték a kedélyeket az Egyesült Államok pénzügyi szabályozásért felelős hatóságai, amelyek közelmúltbeli nyilatkozataikban a szabályozás szükségességét a fogyasztóvédelemmel kötötték össze.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A vezeték nélküli internethasználatot kutatja az Invitel

hét febr 19 , 2018
Az Invitel legújabb, ’Ott vagyok otthon, ahol van WiFi?’ című online kutatásának az a célja, hogy töviről-hegyire felderítse a magyarok internethasználati szokásait, a vezeték nélküli internettel kapcsolatos preferenciáikat és támogassa a tudatos internetezés terjedését. Az Invitel nyilvános kérdőíve a magyar internetezési szokások jellegzetességeit térképezi fel, különös tekintettel a biztonsági szempontokra. […]
wifi

És még ez is...