A vezeték nélküli internethasználatot kutatja az Invitel

Az Invitel legújabb, ’Ott vagyok otthon, ahol van WiFi?’ című online kutatásának az a célja, hogy töviről-hegyire felderítse a magyarok internethasználati szokásait, a vezeték nélküli internettel kapcsolatos preferenciáikat és támogassa a tudatos internetezés terjedését. Az Invitel nyilvános kérdőíve a magyar internetezési szokások jellegzetességeit térképezi fel, különös tekintettel a biztonsági szempontokra. A távközlési szolgáltató azért is indította útjára a kutatást, mert a Nielsen közönségmérése1 szerint a 18-49 éves korosztályban ma már közel mindenki (84 százalék) rendelkezik okostelefonnal, amelynek köszönhetően nagyban átalakultak a netes felhasználói szokások. Van, aki a wifi-re esküszik és van, aki a mobilinternetet részesíti előnyben, azonban bármelyik megoldást is választjuk, a biztonságos netezéshez elengedhetetlen a körültekintő, tudatos használat.

Az Invitel régóta törekszik arra, hogy minél több felhasználót juttasson hozzá a jó minőségű internethez. Az elmúlt négy évben szolgáltatási területén megduplázta a korszerű hálózattal ellátott otthonok számát és a következő egy évben közel kétszázezer új háztartás számára teszi elérhetővé a nagy sávszélességű internetszolgáltatást. A távközlési cég szerint azonban nem csak a technológiai modernizáció fontos, hanem a felhasználók edukációja és a biztonsági szempontok figyelembe vétele is. Éppen ezért bízik abban az Invitel, hogy legújabb kutatásával még inkább megismerheti a magyar internetező közösség szokásait, és ennek köszönhetően tovább támogathatja a tudatos internethasználat terjedését.

Az Invitel WiFi-kutatását ezen a linken tölthetik ki az érdeklődők. A távközlési cég az így kapott eredményeket, az általános és publikus statisztikai adatokat természetesen a nagyközönséggel is megosztja majd a sajtón keresztül, illetve a NetBarát blogon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Washington Oroszországot okolja a tavalyi kibertámadásokért

ked febr 20 , 2018
A Fehér Ház is Oroszországot okolta csütörtökön a tavalyi súlyos számítógépes támadásokért, amelyek Ukrajnában kezdődtek. A Sarah Huckabee Sanders szóvivő aláírásával este kiadott közleményben leszögezték, hogy a NotPetya néven ismertté vált, 2017-es kibertámadás „a Kreml azon erőfeszítéseinek sorába illeszkedik, amelyekkel megpróbálja destabilizálni Ukrajnát, és egyúttal még egyértelműbben jelzi Oroszország részvételét […]

És még ez is...